Абсурд: Ако се преборим с корупцията България ще изчезне

Ако се преборим с корупцията, ще настъпи хаос и държавен разпад, какъвто не е имало дори при падането ни под турско робство, коментира адвокат Емил Василев

Ако се преборим с корупцията България ще изчезне. Просто няма да има стимул за политиците и чиновниците да стават сутрин от леглата. Това сподели във Фейсбук адвокат Емил Василев. Той коментира поредното ялово заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, свикано от президента, на което политиците отхвърлиха всичките му предложения за борба с корупцията.
„Колкото и да съм десен не мога да не призная, че президентът е прав. Скапаната ни държава е тотално корумпирана – от чичо на село, дето срещу 500 лева си издействал миньорска пенсия, без никога да е бил миньор и стигнем до до високите етажи на властта. Въобще не съм изненадан, че политиците на сбирката при президента не са излезли с единно становище. Те ще си бранят корупцията до край, както винаги са го правили“, сподели в социалната мрежа адвокат Василев.
„Ако се преборим с корупцията, ще настъпи хаос и държавен разпад, какъвто не е имало дори при падането ни под турско робство през 14-ти век. Един читав в момента няма в държавното управление“, коментира бившият депутат.
„Ако някой влезе с Калашник в Министерски съвет или в централите на повечето партии и почне да стреля безразборно, нито един куршум няма да отиде нахалос. Съжалявам, ако на някой наивник разбих детската психика, но това е реалното положение, Минке“, добави адвокат Емил Василев.