Бенчо Бенчев ще обжалва гаранцията от 50 000 лева

Безумна е, каза адвокатът му и добави, че не са ясни критериите, по които е определена

Бенчо Бенчев ще обжалва мярката за неотклонение от 50 000 лв., заяви адвокатът на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас за Ивайло Найденов пред „Фокус”, цитиран от бТВ.

„За мен това е да не казвам безумна гаранция. Какво означава това дали човек има възможности или няма, в крайна сметка трябва да е съобразена и с него – каква е опасността, вероятността да се укрие или въобще да пречи на разследването“, посочва Найденов.

Юристът допълва, че Бенчев ще обжалва паричната гаранция, въпреки че все още не е пусната жалба. Той е категоричен, че сумата е твърде висока и за по-тежки дела са били определяни много по-малки гаранции. Според него не са ясни критериите, по които е определена сумата.

Дори и да не обжалва, е ясно, че след като приключи делото, парите ще му бъдат върнати, след като представителите на Цацаратурата не успеят да докажат в съда, че Бенчо е ятак на Митьо Очите. Тогава заради политическата дъвка, която управляващите мляскат, държавата ще трябва вероятно да плати на Бенчо, ако той реши да я съди в Страсбург.