БОЕЦ с поредна съдебна битка и победа срещу бухалките на мафията!

През юни тази година КЗЛД (Комисия за защита на лични данни) глоби БОЕЦ с 1500 лв. 

На 05.09.2018г. БОЕЦ бяхме призовани да се явим на заседание на Комисията за защита на личните данни по жалба на бившият министър Московски (онзи дето си уби детето и го наградиха, като го направиха банкер)  срещу БОЕЦ по повод подкрепата ни за Николай Колев – Босия, заради протестите и акциите, които организирахме и инициираната от нас СМС кампания „Живот за Босия! Оставка Московски!“, като публикувахме мобилният номер на Московски. Предварително БОЕЦ бяхме изпратили писмен отговор до Комисията , в който обясняваме мотивите си за своите действия и категорично отхвърляме жалбата на Московски, като недопустима и неоснователна. Изразяваме и позицията си, че опита на Московки да се представя за жертва на фона на 80 дни гладна стачка на Босия и 20-те жертви от катастрофата в искърското дефиле е жалък и недостоен. Както и че заведеното срещу БОЕЦ дело е поръчково и Комисията е използвана като бухалка срещу нас заради дейността ни и борбата ни срещу корупцията и управляващата ни мафия.

(Георги Георгиев – БОЕЦ, Димитър Стоянов – журналист от сайта Биволъ и Вихрен Михайлов след заседанието на КЗЛД по делата срещу БОЕЦ и Биволъ)

Гладната стачка на Босия бе провокирана от зверската корупция в страната и конкретно в транспортното министерство и схемите за продажба на шофьорски книжки. ТАЗИ ТЕМА БОЕЦ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ, разполагаме с нови данни, доказателства и документи за продължващите корупционни схеми за купуване на шофьорски изпити и книжки.

БОЕЦ обжалвахме глобата на КЗЛД , като прекомерна и необоснована. НЕ отричаме, че сме публикували номера на Московски, НЕ отричаме, че сме инициатори на СМС кампанията „Живот за Босия – Оставка Московски“, но изразихме позицията си, че нашите действия са били продиктувани от солидарността ни към каузата на Босия и стремежа ни да спасим един човешки живот на фона на демонстративното пренебрежение от страна на управляващите към гладната стачка и поставяните от него въпроси и проблеми.  БОЕЦ, представлявани от адвокат Камен Добрев и Георги Георгиев се позовахме и на Европейският регламен за личните данни, който лимитра  размера на налаганите глоби до 4% от годишният оборот на юридическите лица. Общите приходи на БОЕЦ за 2018г. са в размер на 3800 лв от членски вноски и дарения и наложената ни от КЗЛД глоба е повече от прекомерна, това бе опит да бъдем смачкани финансово, за да ограничат дейността ни!

Още при налагането на глобата  заявихме, че КЗЛД е просто поредната бухалка на мафията, която  се изправя срещу нас. Това се случи точно в разгара на делата ни във ВАС  срещу незаконните решения на ЦИК по повод участието на Пеевски в евроизборите. До сега срещу БОЕЦ има образувани проверки, ревизии и досъдебни прозиводства от МВР, ГДНП, ГДБОП, НАП и прокуратурата. Или може да кажем, че мафията е активирала всичките си мутренски бригади срещу нас. Това не е наказание, а своеобразна награда, признание за нашата борба и оценка за дейността на БОЕЦ! Щом мафията ни счита за свой основен враг, значи сме на прав път и усилията ни дават резултати. Страх тресе кочината , страх от пробуждащото се гражданско ощество. А БОЕЦ се превърнахме в символ на гражданската непримиримост. Всеки ударен от мафията трябва да се счита за награден за гражданската си позиция и съпротивата срещу злото. И всеки оправдан или похвален от мафията, трябва да счита това за присъда!

БОЕЦ бяхме глобени по жалба на Московски. Съдът измени глобата намалявайки я десет пъти!

Със свое Решение № 138 от 14.11.2019г. Административен съд Видин ИЗМЕНИ глобата на КЗЛД и намали нейният размер на 150 лева! Съдът намали размера на глобата ДЕСЕТ ПЪТИ и това е важна победа, защото предотврати бухалковият ефект на тази глоба и спестихме на нашите членове и дарители 1350 лева! Решението е показателно и за това, че за разлика от прокуратурата, в българският съд има независими магистрати и професионалисти.

РЕШЕНИЕ № 138
гр. Видин, 14.11.2019 г.
В ИМЕТО НА НАРОДА
Административен съд – Видин    Р Е Ш И:

ИЗМЕНЯ Решение № ППН-01-554/25.06.2019 г. на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), в частта, в която на основание чл. 83, § 5, буква „а“ във връзка с „чл. 58, § 2, буква „и“ от Регламента е наложена на ГД “Боец“ имуществена санкция в размер на 1 500.00 лв. (хиляда и петстотин лева) за обработване на личните данни на М. в нарушение на чл. 6, § 1 от Регламента, като НАМАЛЯВА същата на 150.00 лева. В останалата част решението ОСТАВЯ В СИЛА.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪДИЯ :

Целият текст тук – https://advanced.acvidin.org/DEC/0061d819/247b0719.htm

Преди дни БОЕЦ осъдихме прокуратурата за споразуменията на Гешев! Преди това осъдихме и НАП да ни предоставят информация за размера на несъбраният корпоративен данък. Внесохме десетки сигнали срещу самозабравилите се управници, а след нашите сигнали по разследванията на Биволъ, АКФ, Свободна Европа и Фрогнюз оставки подадоха Цветанов, Порожанов и тн. Организирахме множество протести и акции и половин година бяхме на площадите срещу позорният избор на Гешев! В ход са още няколко  съдебни дела на БОЕЦ срещу мафията, както са в ход и дела на мафията срещу БОЕЦ. Съдебните битки са важна част от войната срещу дебелите и злото превзело държавата ни! 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ!

Следовател Бойко Атанасов и БОЕЦ!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА