Борисов за заразата с коронавируса: Във война сме срещу невидим противник

 Авантюристите, които приберем от екскурзия в чужбина, 14 дни не трябва да се виждат с близките си, ако ги обичат, каза премиерът

Във война сме срещу невидим противник, който лети из въздуха, нанася ударите си и понасяме щети. Така премиерът Бойко Борисов определи заразата с коронавируса и мерките за борба срещу него. Единственото лекарство е асоциализация, добави той.
В изявление пред медиите след обсъдени по-рано тази вечер на заседание на Европейския съвет мерки срещу коронавируса Борисов изтъкна, че България е давана от всички за пример и добави, че някои държави рушат репутацията на ЕС.
„Обещаха ми до 22:00 часа наши сънародници, които неправомерно са спрени по границите на Полша, Унгария, Словения, Хърватия с полицейски ескорт да бъдат прекарани през тези страни и да се върнат в България“, добави той.
„Едни българи са неправомерно спрени по границите, а другата група наши сънародници като авантюристи тръгнаха на екскурзия, когато в целия свят се надигаше страха от коронавируса. Тези, които влязат в България, ако не искат да понесат ударите на закона, трябва незабавно да се приберат в къщи и колкото и да им е мило, и да имат желание да се видят с близките си, 14 дни не трябва да го правят, ако ги обичат“, заяви премиерът
Той предупреди, че коронавиурсът може да счупи икономиката ни. Затова трябва да се вземат мерки.
„Ще сме изключително строги. Ако мислиш, че е приятно да затваряш един град, да харчим ресурси полицейски, лекарски и т.н., ще ви кажа, че не е. Тези, които които докараха туристи в Банско, ги заведоха в хотела на Лъвов мост и той сега е под карантина“, добави той.
„Единственото доказано лекарство е асоциализацията. Затова по един човек да пазарува, максимум по двама възрастни да излизат“, подчерта Борисов.
„Всички казват, че такава стопанска, финансова криза като тази, светът не познава. Затова всички в къщи“, призова той.
Мерките, които досега бяха приети, не дават обаче ефект. Една от причините затова е хаоса, който управляващите създават с необмислените си изказвания.