БОРИЧКАНИЯТА ПО ВЪРХОВЕТЕ НА БСП – БОРБА ЗА ЕДИНСТВО С ГЕРБ?! 

Интригите на Гергов всъщност са интригите на Борисов

Не обичам да се занимавам с вътрешнопартийни боричкания, нито пък са ми кой знае колко интересни разправиите в БСП и конфронтацията срещу Нинова, изразена ярко от „пенсионираните“ кадри на партията в лицето на Гергов, Миков, Божинов и компания. Но с интерес наблюдaвам процесите, защото поне до тук не забелязвам друга съпротива срещу ГЕРБ и началника Борисов освен Нинова, а той дори и това не може да понесе.

Всъщност, всички, които се появиха в т.н. електрони медии днес да заклеймяват Нинова и нейните методи, вкупом работят в интерес на Гергов, а Гергов неколкократно заяви, че гони и търси коалиция с ГЕРБ и Борисов. При това по най-долнопробния модел на партийно поведение. Зад прикритата маска на партийна загриженост за идеите на партията се реализират интереси, които не са нито на обществото, нито дори на тази „най-стара“ партия. Реализират се интересите на Гергов-Борисов. И няма никакво значение кой е първият или кой е вторият, както няма никакво значение кой за кого е поръчал кампанията. Това са двете страни на една и съща монета – „БКП в действие“. Не знам дали противниците на Нинова, както в БСП, така и в ГЕРБ и техните сателити, си дават сметка какво ще последва, ако схемата на Гергов, Миков, Божинов, подкрепени от Овчаров и останалите интриганти се реализира. И какво ще означава за тях – гербаджиите, липсата на отсрещна страна? В сравнително близко минало видяхме как „изчезна“ дясното, за да се появи една имитация на дясно. Днес се води битка да изчезне и лявото и това измислено дясно наречено ГЕРБ да започне да прави и лява политика, ЗА ДА Е ЕДИНСТВЕНО, ЗА ДА Е НЕЗАМЕНИМО, НЕУКОРИМО И НАЙ-ЦЕННОТО ПОЛИТИЧЕСКО ОБРАЗУВАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.

Толкова са самовлюбени и безпогрешни ГЕРБ и техните сателити, че реалния свят, в който живее т.н. електорат за тях вече е само дразнител. Вероятно по тази причина не могат дори да задействат онова елементарно чувство на самозащита от собствените си действия и с все по-голяма сила демонстрират своята ЕДИНСТВЕНОСТ, коятo задължително води към гибел.
И ако гербаджиите са слепи, дано онези извън тях не ослепеят преждевременно. И да не възприемат като дясно един провален бивш министър Москов, който дотолкова вече е извън политическата система, че реши да атакува БСП, като показва и защитава супер професионализма на онези, които БСП отхвърли, онези които я доведоха до дъното. Да заяви, че Божинов и хората като него са ценното… За кого? За децата ни, за дясното, което го няма или за самия Москов, може пък някой да го върне в системата. Страхотна дясна позиция, чак срам да го хване човек!

И все пак, ако това стане, ако реваншистите и интригантите в БСП надделеят, ще бъдем свидетели на един режим, за който ще се окаже, че години наред имитираме отхвърляне и отричане. Този режим ще ни надживее, ще бъде авторитарен, ще бъде абсолютен и ще досъсипе държавата окончателно и ще изгони и малкото ни деца, които все още са тук. Един режим на най-арогантните простаци, за които ляво и дясно е все едно. Важното е да се само ТЕ.

По убеждения не съм нито ляв, нито социалист, но съм достатъчно нормален, за да съзра опасностите, които се крият в интригите на Гергов, защото всъщност това са интриги на Борисов и те работят изцяло в интерес на ГЕРБ. И съм почти сигурен, че един ден на повърхността ще изплува горчивата истина, че целият този вътрешно-партиен сценарий е договорка между Борисов и Гергов.

Любо КОЛЬОВСКИ