БСП с информация от чешки социалисти за прозрачност на сделката и финансиране

Ще очакваме разкрития за далавери по сделката с ЧЕЗ от БСП, касаещи прозрачност и финансиране …

Чешки депутати предоставили на БСП информация за сделката за ЧЕЗ, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Това станало след писмено искане на социалистите, което било изпратено преди месец.

„На среща чешките колеги депутати ни предоставиха информация за сделката. В резултат на тази информация, поискахме среща с Чешката социалдемократическа партия, която е съуправляващата в Чехия, а председателят й е първи вицепремиер и отговаря за външната политика и МВР“, обясни тя.

Социалистите ще изпратят група от техни експерти в Чехия, за да разберат подробности по сделката за ЧЕЗ. Очаква се до десетина дни от левицата да оповестят информацията, която са получили.

„Когато се върнат с допълнителната информация, която ни беше предоставена що се отнася до прозрачност на сделката и финансиране, вярваме, че най-накрая българското общество ще разбере какво се случва. Кой купува и как ще бъдат засегнати близо 3 млн. български граждани?“, каза Нинова.

Председателят на БСП каза още, че Гинка Върбакова се изтегля от управлението на соларните ѝ дружества, защото КЗК е спряла сделката за купуването на ЧЕЗ заради създаването на концентрация. „Изтегляйки се от там, тя иска да преодолее тази концентрация и евентуално да кандидатства отново за сделката с ЧЕЗ“, обясни тя.

Ясно е, че Гинка и задкулисие си искат златната мина ЧЕЗ и са готови на всичко. Ясно е, че етюдът разигран от КЗК е отлагане и мимикрия, която да покрие бъдещето на сделката …

Свободен автор – Философът

колаж : Фейсбук