Бургазлии излизат на мълчалив протест пред Съдебната палата

След жестокото убийство на 11-годишната Никол каквото и да кажем, ще е излишно, каза организаторът на протестната акция Таня Естило

Бургазлии излизат на мълчалив протест пред Съдебната палата заради убийството на 11-годишната Никол от Бургас, която бе намушкана с нож в асансьор през миналата година.

„Каквото и да кажем ще е излишно предвид на това зверско деяние. Мълчаливо апелираме към съда за справедлива присъда“, каза пред камерата на Нова телевизия организаторът на протестната акция Таня Естило.

Делото за жестокото убийство тръгва на 14 май. Девет месеца след трагедията близки и роднини на убитото момиче ще се съберат пред Съдебната палата с искане за справедлива присъда.

„Присъдата няма да е справедлива, защото в закона не е предвидено наказанието, което убиецът заслужава. Той трябва да бъде съден според деянието си, а не според годините“, заяви в предаването „Часът на Милен Цветков“ Естило.

Не желая да коментирам, каза пък майката на Никол Мими Ставрева.

„Време е да се събудим. Трябва да защитим децата си! Нужно е да излезем пред съда, да сме с тази майка, за която вече няма сън“, заяви Вили Бодурова, която е близка приятелка на семейството.

Това дете е било добра ученичка, била е в оркестъра на училището, добави възрастната дама.

След 5 години като излезе каква е гаранцията, че няма да убие някого, каза още Таня Естило.