Бургазлия обвинява лекар, че изгонил майка му от интензивното

Искал да й отмъсти, но животът й бил застрашен, твърди Климентин Милчев

Бургазлия обвини кардиолог от УМБАЛ – Бургас, че изгонил майка му от Интензивното отделение, защото я мразел.

Климентин Милчев каза в предаването „Часът на Милен Цветков“, че майка му е щяла да умре заради арогантно и грубо отношение към нея. Според него, медиците не са се погрижили за възрастната жена и тя буквално е била изхвърлена от отделението.

На 17 ноември Пенка Милчева претърпяла 6-часова животозастрашаваща операция на сърцето. Шест дни по-късно тя е изписана от болничното заведение и е изпратена за домашно лечение. На 27 ноември вечерта жената получила криза, силна аритмия и задушаване. Дежурният лекар в Спешния център на УМБАЛ я приел и я настанил в Интензивното отделение за лечение на сърцето. Според Климентин обаче, дежурният лекар Михаил Читаков се държал грубо с неговата майка. Той твърди, че ден по-късно тя дори е изгонена от отделението.

„Над 40 години майка ми е работила в бургаската болница. Беше старша сестра в най-тежкото отделение – в Спешното. Тя не бе изгонена, а преместена в друго отделение“, уточни Климентин.

„Лекарят отишъл при майка ми и й е казал, че много я мрази. Преди години тя е сигнализирала многократно началниците за нещата, които кардиологът е вършел в отделението. Става въпрос за грубо отношение към лекари, сестри, санитари и пациенти. Майка ми от една година е пенсионер“, добавя Милчев.

Лекарят обаче определи случващото се като постановка, чиято цел е да бъде уволнен той.

„Това е смешно. Тя се разболяла, за да бъде изгонен той ли? Аз не мога да правя постановка със здравето на майка ми. Пуснал съм жалба до директора на УМБАЛ – Бургас, до РЗИ.

Няма да оставя така нещата. Не може той да се гаври с живота и здравето на хората“, добавя Климентин.