КАСИЧКА : От синя към зелена и пембяна зона

За Никулден има радостна новина за бургазлии живеещи около морската градина. Те ще позеленеят ?! Едни защото ще плащат за новата зелена зона, а други от екологични очаквания . Кметът Димитър Николов, самият той, мисли за тях и за парите им, както и за паркирането?

Да не мислят онези бургазлии, пред които сега се издига новата китайска стена на презастроителите, че са забравени от бога и от герберчетата?

Не, бог може и да ги е забравил, но кметът не е … Мисли за тях в зелен цвят и за паркирането, защото едни казват, че е завършил СПТУА ?! 

Пепел им на устата …

Забравените, отрудени бургазлии ще чуят благата вест за нова платена зелена зона в участъка покрай Флората на празника на шарана и Бургас.

Не завиждайте, останалите и за вас ще се сетят и ще кажат, че сами искате да си плащате рекет-такса пратен паркинг.

Днес от ул.Адам Мицкевич до ул.Георги Баев и до ул. Велико Търново и Поморие та чак до ул.24-ти черноморски пехотен полк …

Така се прави, по малко и от синя към зелена и оттам към пембяна зона та чак до Шилото и Долно Езерово …

Ето какво е сътворил г-н кмета :

§ 12. Допълва наименованието на Приложение 1 с израза: „Синя зона“

Създава Приложение 2 „Зелена зона“, със следното съдържание:

Приложение 2 „Зелена зона“

Подзона – „Зелена – 1“

С граници: от ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ до ул. „Велико Търново“;

Зоната заключена между ул. „Георги Баев“, ул. „Поморие“, ул. „Велико Търново“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Адам Мицкевич“;

Подзона „Зелена – 2“

С граници: 1. ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ от ул. „Велико Търново“, до ул. „Поморийска“;

2. ул. „Поморийска“;

3. паркинг „Северен плаж“

Научаваме, че плажът вече е с пари, защото не само чадъри и шезлонг са платени, а  и паркирането на „Северен плаж“ще е платено от 1 май до 30 септември. Празно няма !

Дали обаче някой от сградата с колоните чува бургазлии, че доходите им са ниски, че няма добри работни места, че здравеопазването ни е куцо, че има замърсяване и презастрояване, че няма нито един обществен паркинг, който да е построен със средствата от законен рекет -синя зона ?!

Съмнявам се … Но при 84% дебили избрали тези същите как искате да е различно ?!

Свободен автор – Философът