България е все още в съветско-комунистически плен

Дни преди 9-и септември един паметник раздели общественото мнение у нас, но не и това на комунистите … Поставянето на спорния мемориал на комунистическия функционер и един от ръководителите на Възродителния процес – Пенчо  Кубадински, беше забранен от общинския съвет в родния му град Лозница, но въпреки това беше тържествено открит навръх празника на Съединението, но …

Съборът на Копринка бе барометър – до колко могат да изпростеят нашите русофили и до каква степен кичът и масовото съзнание покваряват ума на българина и се покриват с въжделенията на държавниците ни. На битпазара вече се появи и чаша с лика на най-видния русофил – президента Румен Радев. На вчерашния събор край Казанлък са се предлагали три разновидности с лика на държавния глава, а неизменно до него е така наречената първа дама, популярна и като генерал Деси. И двамата са на фона на националния герб, а на една от чашите Радев е с фуражка, за да напомня за генералския му период. От всички чаши обаче бащата на народа гледа строго и справедливо като чичко Сталин.

С матросовски плам впечатли изказването на лидера на районния съвет на БСП „Красна поляна” Евгений Белий. Той обяви, че България иска и има нужда от нов 9-ти септември, но не уточни дали пак ще избиват без съди и присъда мислещите различно от тях.

Само чрез такава нова дата можем да постигнем промяната, която искаме. Някой казва, че няма такава втора  партия, която може да реализира тази промяна, но не другари, има – това е БСП”, с категоричност обяви Белий. За да оправда комунистическия преврат преди 74 години, Белия отново припомни за убитите ястребинчета и фашистките изстъпления.

А истината е …

Заместник-командващият на съветските окупационни войски генерал Черепанов с гордост заявява: “Когато в края на 1947 г. се прощавахме с България, тя бе вече твърдо застанала под червеното знаме на комунизма”. Пропуска да спомене, че от страната е плячкосано всичко, което е счетено за ценно, а тригодишната издръжка на Червената армия и разходите за воденето  на войната срещу Райха надхвърлят колосалната сума от 133 млрд. лева. Държавата изпада във фактически фалит …

И да не забравим, че Учителят на Бойко, Тодор Живков предложи два пъти България за 16-та република на СССР – през 1963 г. и през 1973 г.

Да припомним, че личните симпатии, традиционната любов към Русия и наследените шаблони за „дружбата“ са част от причините за русоробството. Възторгът от победата на Путин на миналите избори обаче означава и възторг от политическата му линия. 

Нужно е и да си спомним, че след посещението на Решетников в началото на май 2017, се случиха три знакови събития. Първото бе, че предателите в Българския синод се извъртяха и не почетоха 1000-годишния юбилей на Охридската архиепископия. Второто нещо бе, че Борисов и Теменужда Петкова рестартираха проекта АЕЦ „Белене”. Третото бе – посещението на президента и премиера в Русия.

Министър-председателят Бойко Борисов бе на посещение в Москва на 30 и 31 май. В рамките на визитата той се срещне с президента Владимир Путин и обсъдиха по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов бяха включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

Посещението на Борисов съвпадна с предприетите от третия му кабинет стъпки към рестарт на проекта за АЕЦ „Белене“, който първият кабинет на Борисов спря през 2012 г. Който и инвеститор да се заеме с реализацията му, строителството ще бъде извършено от руската „Атомстройекспорт“, дъщерно дружество на „Росатом“, собственик на проекта за втора атомна.

И каква стана тя ?! Цели 74 години България си е все още под крилото и влиянието на Кремъл, макар и 11 години член на ЕС и на НАТО …

Учудени ли сме защо сме на дъното в Европа по всичко важно за една европейска държава ?!!

Свободен автор – Философът