Велизар Енчев: Шефът на премиерския кабинет гази конституцията!

Румяна Бъчварова обяви опозицията на властта за подривна дейност, ГЕРБ и ОП са в готовност за репресивни действия

Снимка на Велизар Енчев.

Приемат ли се оставките на тримата министри, ще настъпи хаос в администрацията, заяви тази сутрин евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Вчера пък шефът на премиерския кабинет Румяна Бъчварова обяви, че “желанието да се сваля правителството на Борисов е подривна дейност”…

Снимка на Велизар Енчев.
Тези скандални откровения на две знакови лица на управляващата коалиция говорят за паника на “Дондуков” 1, но и за нещо по-тревожно – за готовността на ГЕРБ и ОП да бранят прогнилата си власт с репресивни действия срещу опозицията и всички критици на кабинета.
Когато дясната ръка на министър-председател в демократична държава клейми легитимните действия на опозицията като “подривна дейност”, или държавата не е демократична, или премиерът си е изгубил ума и незабавно трябва да бъде отстранен от поста си.
Очевидно бъдещата ни посланичка в Израел се изживява не като правителствен чиновник в парламентарна република, а като говорител на абсолютна монархия, в която няма конституция, а всяка опозиция на монарха и свободата на словото са опасна ерес.
Ако Борисов не осъди (или поне не се дистанцира) от потъпкващата Конституцията позиция на Бъчварова, над България надвисва сянката на държавния терор.

Велизар Енчев