Българската приватизация подлежи на Реприватизация!

В България остана предимно възрастно население и малцинства, на които мафиотските медии не подават никаква правилна информация и превърнаха в сляпо стадо овце, коментира Дора Апостолова

Копирахме и коментираме писанието на известното неолиберално гуро Владимир Каролев, участвал в много сделки заедно със СиБанк по времето на „царя“, сподели във Фейсбук идеологът на „Идея за България“ Дора Апостолова.

„След като изброените от Владимир Каролев чужди фирми, дошли у нас като приватизатори и концесионери, са западни, не значи, че приватизацията като цяло у нас не е мръсна, също и техните приватизационни и концесионни сделки са чисти. Приватизацията у нас след 1989 г. е много мръсна и бандитски направена поради липсата на правила за извършването и грабителския начин на самото извършване, който не съществува в развития и демократичен европейски запад, липсата на правова държава да спре грабежа и наложи нови честни правила“, коментира дамата, която е родена в Поморие, но живее във Финландия. Тя е преподавател в Хелзинкския университет.

„В Западна Европа, която аз наричам „бяла Европа“, известна с дългите си демократични традиции и силно работеща правова държава, частна собственост не се трупа с използване властта за заграбване на държавна собственост, принадлежаща на всички и по този начин да се ограбят другите от обществото, както стана у нас. Там частна собственост се трупа с честен труд на много поколения и за това гарант е ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, която с желязната си секира спира всеки опит за грабеж още в зародиша си“, добавя Дора Апостолова.

„Изброените от Каролев западни фирми са дошли в България без да има правова държава да им провери прозрачността на сделката и извърши следприватизационния контрол как са изпълнявали договорите си“, уточнява тя.

„И резултатът от нашата приватизация бе катастрофален: Комсомолците и шуробаджанаците на властта получили за 1 лев предприятия, вместо да ги развият, веднага ги продадоха за стотици милиони, прибраха парите, изхвърлиха 2 милиона хора безработни на улицата, изнесоха капиталите си с черни куфарчета навън, купиха си вили и къщи в най-скъпите места за живеене по света и сега се изтягат на „Маями бийч“ или на курорт в Южна Африка и си живеят живота, без да им пука за съдбата на нацията и България“, пояснява Апостолова.

„Изградената през времето на социализма 130 милиардна българска икономика бе напълно унищожена и оставена без производства, това направи милиони хора безработни, а 1,5 милиона от тях останали без работа на 50 години и без социална защита, починаха кой от инфаркти, кой от инсулти, незавършили 60 години“, изтъкна поморийката.

„Други вече над 2,5 милиона заминаха навън и се превърнаха в емиграция, скитат се немили недраги по света и търсят работа и достоен живот в чужди общества , продават труда си и пълнят хазните на чужди държави. В България остана предимно възрастно население и малцинства, на които мафиотските медии не подават никаква правилна информация и превърнаха в сляпо стадо овце“, подчерта Апостолова.

„Ето моята статия анализ “Далаверата българска приватизация и защо не станахме Швейцария на Балканите“ през очите и практиката в бялата Европа http://ideyazabulgaria.org/…/3957-dalaveratabulgarskaprivat… Начинът, по който бе извършена българската приватизация в правовите държави на Европа, се счита за мащабна корупция и престъпление и за него по никое европейско законодателно няма давност. Ето защо българската приватизация на фона на развита и демократична Европа задължително подлежи на преразглеждане и извършване на Реприватизация“, уточнява Апостолова.

„А Бойко Борисов си говори така, защото е усетил тлеещото от 28 години народно недоволство от мръсната и грабителски извършена приватизация и за да прикрие, че сам неговият олигархичен клан – СиБанк е участвал в мръсната приватизация и продължава грабежа и сега. А самият Каролев е крайно време да отговори на въпроса как се отзова като „консултант“ при сделката на СиБанк с БТК и защо сега се извъртява против нейния тартор Борисов? Крайно време е да каже колко комисионна взе от това, не беше ли продажбата на БТК мръсна и корупционна сделка в голям ущърб за народа му и не подлежи ли сделката с БТК на преразглеждане, а той- на съд за корупция, както се постъпва в белите правови държави“, коментира поморийката.