Валери Симеонов замеси и Ангелкова в АпартаментГейт

Валери Симеонов посъветва премиера внимателно да огледа своите министри, защото и имало такива, купили изгодно жилища и посочи адреса на Ангелкова

Премиерът призова всеки, върху чието име има сянка, да подаде оставка или да излезе в дълъг отпуск, докато казусът му бъде проверен. Минути по-късно прокуратурата обяви, че започва проверка на имотни сделки, съобщава Нова телевизия. А в кулоарите на парламента бившият заместник на Борисов в кабинета го посъветва внимателно да огледа своите министри, защото и сред тях имало такива, купили си изгодно жилища.
Симеонов посочи конкретен адрес: кв. „Овча купел“ в София, ул. „Бързарица“ 2. Собственикът на апартамента, който се намира там, е министърът на туризма Николина Ангелкова. Имотът е с площ 142 квадрата. Има и гараж. Купен е през 2008 г. за 75 000 лева. Ангелкова се връща в България по-късно днес и вероятно тогава ще обясни детайли по сделката. А ще бъде ли проверявана и тя, все още не се знае.
Според Симеонов пък апартаментът на поредната замесена в АпартаментГейт министърка е 61 000 лева.
Минути след изявлението на премиера шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев заяви, че излиза в отпуск, докато го проверяват. Декларира пълна готовност да съдейства и заяви, че винаги е спазвал законите и се е ръководил от високи морални принципи.
БСП стигнаха още по-далеч и поискаха оставката на Георгиев, както и на заместника му. Според тях премиерът е спасил шефът на КОНПИ, като му е оставил вратичка да излезе в отпуск, което Георгиев веднага направил.