Видими резултати: Политолог откри, че сме по-нещастни и от африканци

Българите са по-нещастни от редица африкански общества и това не е, защото живеем по-зле от тях, а защото такава е представата за собственото ни битие, коментира Стойчо Стойчев

Българите са по-нещастни и от някои африкански племена. Това откритие направи политологът Стойчо Стойчев. В ефира на бТВ той обаче уточни, че това е не защото живеем по-зле от чернокожите ни южни събратя, а защото такава е представата за собственото ни битие.

„В Западна Европа хората не живеят много по-добре от нас. Когато става въпрос за качество на живот, не е по-уместно да питаме хората, а да погледнем някакви реални показатели. И когато виждаме, че има икономически растеж, независимо дали правителството е допринесло, тогава е парадоксално да казваме, че живеем зле”, коментира Стойчев.

Всъщност бедният български народ сам си е виновен за нещастието, наречено ГЕРБ, след като въпреки видимите резултати, продължава да гласува доверие на изборите на едни и същи хора, доказали, че могат да управляват добре само банковите си сметки.

Социологът Живко Георгиев и Стойчо Стойчев направиха анализ на изминаващата политическата година в предаването „Лице в лице”. Георгиев заяви, че ситуацията не изглежда оптимистична, а сред хората расте общо усещане, че този политически модел вече се изчерпва.

„Ситуацията не е оптимистична и розова, колкото е в рапортите на политиците. Расте общественото усещане, че този политико-икономически модел вече се върти на празни обороти. Той не генерира надежда. Има усещане за изчерпаност на модела. Това е един модел, в който има симбиоза между част от политическия и икономически елит, създадена е една машина, която изсмуква от средната класа”, коментира Георгиев.

Живко Георгиев заяви, че предсрочни избори са възможни.

Те са не само възможни, те са жизнено важни за този народ, който страда под игото на едни алчни политици. Ако обаче българите не вземат пример от „жълтите жилетки“ и не потърсят справедливост, ще си останат по-нещастни и от тъмнокожите си събратя в далечна Африка.