Винят вятъра заради забит парашут в дърво край Каваците

Майката и 14-годишният й син прелетели километри от плажа Каваците до горичката, преди парашутът да се заплете в клоните на дърво, по чудо няма жертви

Двама летовници, издигнати с парашут над морето на плаж Каваците, паднаха върху дърво в гористата местност. Те кръжали около 15 минути във въздуха, преди от напора на вятъра да се скъса въжето и парашутът да ги отнесе в гората на километри от плажа.
Благодарна съм, че сме живи и нямаме сериозни наранявания, сподели пред камерата на Нова телевизия жената, отървала се само с уплаха.
От атракциона обвиниха за инцидента силния вятър, но обявиха, че капитанът на моторницата е подценил ситуацията и вероятно ще бъде санкциониран. Предложили да върнат на туристите сумата от 110 лева, която майката и детето похарчили за полета. Но веднага след инцидента семейството заминало за чужбина, където живее.
40-годишната дама и 14-годишният й син, които живеели дълго време в чужбина, решили в последния си ден от почивката да се повозят на парашут, теглен от лодка. При издигането им във въздуха, силните вълни и вятърът изхвърлили плавателния съд на брега.
За инцидента е съобщено в 13.10 часа в сряда, а летовниците са открити и свалени от дървото в към 13:30 часа.
„Хората бяха във въздуха около 15 минути. Вятърът се засили и въжето се скъса. Колкото и да ни е мощна лодката, нямаше сила да приберем парашута“, заяви управителят на водния атракцион Виктор Николчовски.
Преди около три седмици на плажа в Созопол имаше подобен инцидент, но тогава причината не бяха атмосферните условия, а повреденият двигател на лодката.