Вой срещу мафията: Президентът поиска нов закон срещу корупцията

АпартаментГейт не се лекува само с оставки, каза президентът и призова за комисия, която да проверява дейността на КПКОНПИ, но го изкараха говорител на БСП

Нов закон срещу корупцията, която да не се бори само наужким, поиска президентът. След поредното ялово заседание на свикания Консултативния съвет по национална сигурност, на което естествено не се приеха предложенията му, Румен Радев нададе пред медиите страшен вой срещу мафията.
АпартаментГейт не се лекува само с оставки, отсече президентът. Според него нормативната база не предлага ефективно противодействие на корупцията, съобщава бТВ.
На безочието на определени политици и на ширещата се демонстрация и усещане за безнаказаност трябва да се сложи край, подчерта ген. Радев.
В обществото се споделя убеждението, че има множество злоупотреби с публични средства в особено големи размери, че българските политици имат големи финансови ресурси, че имат имоти у нас и в чужбина, че имат крупни фирми, чрез поставени лица и офшорни сметки, добави той и поиска временна комисия, която да проверява дейността на КПКОНПИ.
Естествено никой от тези, които са във властта не го подкрепи с изключение на опозиционния лидер Корнелия Нинова. Управляващите дори се опитаха да го изкарат говорител на БСП. Според Дариткова в декларацията, която им натрапвал се съдържали внушения, които не кореспондирали с реалностите, но какви всъщност са те? АпартаментГейт ни показа колко морално чисти са ГЕРБерите. Всъщност и другарите им от БСП не им отстъпват. През безкрайния преход политиците от всички партии ни доказаха, че не заслужават нашето доверие.
Тази мафиотска държава сякаш завинаги е обречена на корупция. Мерките за борба с това явление не водят до нищо добро. Май единственият начин да се оправим, е като покажем на изедниците тоягата.