Враговете на Иванчева давали евтини апартаменти на властта

Тези, които подаряват жилища на властта, и онези, които съдействаха на властта в накисването на Десислава Иванчева, са едни и същи хора, коментира Радан Кънев

Историята с апартамента и личния асансьор на Цветан (както и с харизаното жилище на Горанов) е много повече от ежедневен корупционен скандал, коментира във Фейсбук бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.
Според него историята с апартаментите обяснява безобразното презастрояване на София чрез корупционни връзки между управляващи и инвеститори. „Това е описание на модела на системно взаимно обогатяване на властта и приближения й бизнес, причина за липсата на адекватна конкуренция и пазар в строителството и недвижимостите, разкриване на безполезния бюрократичен характер на КОНПИ, която системно си затваря очите пред класически корупционни схеми“, коментира Кънев.
„И да, тези, които подаряват жилища на властта, и тези, които съдействаха на властта в накисването на Десислава Иванчева, са – буквално – едни и същи хора. Имайте го предвид, много скоро“, добави той.
„Да не си помислите, че всички комунисти, старите и новите, имат страст към луксозни жилища в близост до СъвеЦкото посолство? Не. Исторически, това е “кварталът на дъновистите”. Рано сутрин, Цецо, Цецка и Влади се събират в гората за паневритмия, облечени в бяло“, коментира заместник-председателят на ГЕРБ.
А инвеститорът предлага дискаунт за дъновисти, защото са тихи, смирени и съвестни членове на етажната собственост, добави той.