Защо Бойко поддържа в будна кома СДС?

Адвокат Емил Василев сравни СДС с труп и предупреди Бойко, че старите СДС-ари не могат да го гледат, а камо ли да гласуват за него

За кво Бацката (б.р. Бойко) поддържа в будна кома тоя вмирисан политически труп СДС –
хич не ми е ясно, сподели във Фейсбук адвокат Емил Василев.
„Тоя 1% дето професионалните лъжци дават на СДС в коалиция с ГЕРБ става 0,00%. Някой да обясни на Бацката, че старите СДС-ари не могат да го гледат, камо ли да гласуват за него“, добавя бившият депутат.
СДС осигури политическо бъдеще на част от апарата си, на цената на трайна политическа зависимост и постепенно претопяване в ГЕРБ, коментира пък бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.
„Подобни случаи са много и в нашата, и в европейската практика. Това е обичайна форма на партийна консолидация чрез поглъщане. Няма драма. А анализът на причините е следизборна тема“, добави той.
„Въпросът за политическото структуриране на центъра и дясното, което е опозиция на ГЕРБ, в т.ч. десетки седесарски структури в страната, е съвършено отделен. Той не се влияе от коалициите на ГЕРБ“, коментира във Фейсбук заместник-председателят на ДСБ.
„Интересува ме единствено представителството на над 300 000 българи с дясно-консервативни, десноцентристки, умерени и дясно-либерални възгледи, които категорично отказват да подкрепят ГЕРБ и Борисов, вече десета година на неговата доминация.
И поне двойно повече отвъд доминацията му“, добави Кънев.
Вождът на СДС взе историческо решение, с което Съюзът на демократичните сили отива окончателно в историята. Синята партия ще бъде поГЕРБена завинаги.