В Бургас общинарите признават за хора живеещите в ЦГЧ, Сарафово и Крайморие

В Бургас се обособяват няколко зони, в които максималната скорост за движение на автомобилите се ограничава до 30 км/час. Целта на мярката е да се намалят инцидентите с тежки последствия на пътя.

С максимална скорост до 30 км/час ще се движат автомобилите в района на централната градска част, заключен между улиците „Булаир“, „Цар Симеон I“, „Св. св. Кирил и Методий“ и „Александровска“. Ограничението ще е в сила и за цялата територия на кварталите „Сарафово“ и „Крайморие“.

Причините за ограничението на скоростта в посочените места са няколко. Едната е, че това са гъсто населени райони. В тях има училища, детски градини, паркове, зони за отдих и каране на велосипеди. Това от своя страна води до интензивно движение на пешеходци и по-голям риск от инциденти, особено през активния летен сезон е записано в сайта на общината – https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/39605

Ти да видиш, а нима в Изгрев и в Зорница не живеят хора или няма паркове, училища, зони за отдих и каране на велосипеди ?! А и само там ли ?

Ето две подобни зони в Изгрев около парк „Велека“ и Общински пазари, където има детска градина, училище, скейт парк, спортна зала и в Зорница, където пак има детска градина, училище и т.н. , но тук ограничения не са предвидени, може би защото са далеч от ЦГЧ.

Време е в подобни райони да се ограничи скоростта на движение, макар че не са в ЦГЧ. Прави впечатление, че ограничаване на скоростта по „Булаир“, където имаме  четири ленти за движение в частта от кръстовището с ул. К.Фотинов до кръстовището с ул. Цар Симеон I е лишено от смисъл, но …

Все пак нали имаме кмет-специалист по транспорта със СПТУА вече четвърти мандат …