ГД БОЕЦ: Когато те мачкат всяка протегната ръка е ценна.

Georgi Borisov Georgiev

БОЕЦ сме понесли много удари и знаем, че когато те мачкат, а всички бягат от теб като от прокажен, всяка протегната ръка е ценна. Понякога протягат ръка дори непознати, или хора от които не си очаквал и тогава жеста е още по ценен. И това те кара да продължиш и ти дава надежда и кураж да водиш битките си и да не се отказваш. Защото не си сам. Мафията има много начини да смачка един човек. Готови са на всичко за да пазят властта си. И всеки, изправил се срещу това зло е потенциална мишена. Институции няма, държава няма, всичко е превзето от дебелите и единствената ти защита е солидарността на непримиримите. Продължаваш да се бориш, да даваш гласност на мерзостите и престъпленията на мафията и да скачаш в защита на всеки ударен, защото така пазиш и себе си. Това е война и тези, които сме от страната на барикадата на свободата, истината и справедливостта го съзнаваме. Водим си битката срещу свинете и плащаме цената за това. И разчитаме един на друг, а понякога сме много различни и много грешни, но това сме, други няма. Срещу нас е мафията на Буда, Пеевски и Цацаров и битката срещу това зло ни събира.
Преди дни журналистката Люба Кулезич бе отстранена от ефир и договора и прекратен едностранно. Няма никакво значение дали харесвате Кулезич или не. Дали харесвате предаването и , или не. Единствено важно е, че подобни действия са удар срещу свободата на словото, а това засяга всеки един от нас. По този начин замлъкнаха много гласове в различни медии, а други директно бяха купени, подчинени и трансформирани в долнопробни медиоподобия служещи за оплюване на неудобните за властта хора и величаене на властимащите.
Стотици хора получиха шанс да представят проблемите си и да поставят въпроси и изнасят информация по различни теми в ефира на „Честно казано“. В този ефир се говореха неща, които никъде другаде не можеха да се кажат. Казвам го от личен опит. Говореше се Истината без страх, или поне, който смееше да я говори имаше тази възможност. Всички тези хора Кулезич лично ги канеше в предаването си и им даваше трибуна поемайки своите рискове. И се надявам тези хора да изразят своята солидарност сега. И то лично.
Утре в 10.00ч. БОЕЦ ще бъдем пред сградата на BIT в защита свободата на словото и в знак на солидарност и подкрепа за Люба Кулезич. Така, както сме го правили и ще го правим при всяка неправда. Така, както сме излизали в подкрепа и на биволите, на професор Минеков, на Манол, на Отчето Рафаил, на Лили Маринкова и много други подложени на удари и репресии, без значение дали се харесваме, познаваме или не. И ще продължим.
Няма кой друг да се бори за свобдата ни вместо нас.
#ТърсимЛЮБА

Фейсбук