Царят намаза от европредседателството

Десетки милиони държавен подарък дават на Симеон II при почти спечелени дела

Царят намаза най-много от европредседателството. Правителството иска извънсъдебно споразумение със Симеон II и то за най-скъпите имоти, делата за които е на път да спечели, съобщава biTelevision.

„Става въпрос за три окончателно спечелени дела пред Върховния касационен съд за дворците Кричим, Ситняково и Саръгьол, спечелени на две инстанции дела – за Царска Бистрица и бившето стопанство на УБО край Врана и за горите, които са единствените, които са още на първа инстанция. Държавата очевидно печели делата, съдът категорично казва, че имотите са държавни и въпреки това, се върви към споразумение“, обясни Елена Енчева. Тя е един от малкото журналисти, които работят върху отказа на държавата да придобие тези имоти.

„Необяснимото и притеснителното ефактът на тайнствеността, промъкването, промушването. Предполагам, че вероятно са отправени молби да не се шуми предвид Европредседателството“, добавя Енчева.

„Това споразумение не може да заобиколи решенията на съда. Според мен играта обаче не е чиста и на двете полета, неслучайно министър Ненков мълчи и не се явява в пленарна зала. Надявам се да дочакаме яснота и този път държавата да бъде на нивото си, но не го вярвам“, каза още Енчева.