БКП и гейове ни управляват

Гейското лоби е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция, коментира Татяна Дончева

Гейовете в политиката са влиятелна общност и те са разсипали политическата кариера на не един човек. В последните години тези хора са активизирани и са много консолидирани. Гейското лоби в България е достатъчно мощно и си вкарва нещо, от което ще се ползва в последствие. Това каза в „Хайд парк“ по biТelevision лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Освен Истанбулската конвенция, тя коментира и акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев.

„Важен е ПР-ът, връщат се към времето на Цветан Цветанов. Не е важно как е започнало всичко, и дали някога ще свърши, защото хората ще забравят. Така беше и със „Суджука“, той може да бъде жертва, но системата и недосегаемите си остават. И какво внушават на простосмъртните – ГЕРБ са борят срещу корупцията и дори посягат на тези от своите редици“, заяви Дончева.

Тя посочи, че ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев трябва да остави резултатите да говорят вместо него.

„Все още новият антикорупционен орган не е създаден официално – няма ръководство и други важни детайли, но тази акция се прави от прокуратурата – тези хора от спец звеното са за придружаване и продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Кмета на Септември е доста известен. Гешев трябва да се съсредоточи върху разследванията и по-малко да говори, преди да си навличат маски и да се правят на маймуни, защото фактът, че кмета на Септември е пуснат под гаранция след тази акция, при този обществен шум, говори достатъчно“, посочи лидерът на „Движение 21“.

„В момента ни управлява БКП. Във всички партии имат крила. ГЕРБ е БКП на Тодор Живков, а БСП – на Лилов и Луканов. Другите пък са на Държавна сигурност“, каза още Татяна Дончева.