Генерал разсипа строителната мафия

Откога да разобличиш корупцията, в която сте заедно с правителството, означава дискредитиране, пита Богомил Бонев

Искането за проверки на качеството не дискредитира строителния сектор. Напротив! Това сподели във Фейсбук бившият вътрешен министър ген. Богомил Бонев, след като строители обявиха, че излизат на протест.

Причината за демонстрациите са свързани с обвиненията на левицата, че в сектора се работи непрозрачно и некачествено.

От бранша настояват да се преустанови разпространяването на недоказани твърдения за корупция в сектора и лошо качество на изпълнените ремонти.

Гневът на ген. Бонев бе предизвикан най-вече от изказването на премиера Бойко Борисов, след среща с представители на Камарата на строителите в България каза, че не одобрява линията за дискредитиране на сектора, но призова за качествено изпълнение на проектите.

„Но демонстрацията с машините в София силно го дискредитира. Както и качеството, с което всички се сблъскваме. И откога, мамка ви строителна мафиотска, да разобличиш корупцията, в която сте заедно с правителството, означава дискредитиране?!“, пита генералът.

„Що за защитна реакция на строителната мафия! Всичко ни възмущава в герберастка България, но вашето нахалство е връх в наглостта на прехода. Бъдете абсолютно сигурни, че ще си го получите. И фадромите няма да ви спасят“, закани се бившият министър.