ГЕРБ и трапезните войводи имали кауза: Милиардите от ЕС и милионите за F16

А новият им химн гласи: България на три морета и две Джамбазки питиета, разкри Велизар Енчев. ВМРО АД на Каракачанов не обелва и дума за Западните покрайнини

ГЕРБ и трапезните войводи имат само една кауза – да не изпуснат милиардите от фондовете на ЕС и комисионните милиони за F16 от САЩ. Това е националният идеал на властта, не правата на българите в Западните покрайнини. Това сподели във Фейсбук патриотът Велизар Енчев.
Гневът му бе предизвикан от поредното враждебно бръщолевене на сръбския вицепремиер и външен министър Ивица Дачич, който по време на интервюто по държавната телевизия попита какви права търсели властите в София като в Сърбия нямало българско малцинство. Българите били само 0,26% и живеели в пълна мизерия.
„На същия този Дачич Борисов и Цецка Цачева на два пъти обещаха членство в ЕС. Без никакви условия! А ВМРО АД на Каракачанов не обелва и дума за Западните покрайнини, където търговията с български паспорти се вихри от години… Новият им химн гласи: „България на три морета и две Джамбазки питиета“, коментира Велизар Енчев.