ГЕРБ ООД. Клон Видин. Сигнали за корупция, конфликт на интереси и нищо …

Georgi Borisov Georgiev

ГЕРБ ООД. Клон Видин.
От 2014г. до тази година БОЕЦ имаме внесени няколко сигнала за корупция, конфликт на интереси, купуване на гласове и тн. срещу местните феодали от ГЕРБ във Видин. Конкретни сигнали, с имена на хора, фирми, схеми, суми. И… очаквано нищо. 

Червата – Областен ръководител и депутата на ГЕРБ е В. Тошев, пенсиониран военен, член на БКП и номиниран за кмет на Видин от БСП. Общински ръководител на ГЕРБ и кмет на Видин е личения приятел на Тошев, Огнян Ценков,пенсиониран милиционер и член на БКП. Зам. кмет на Видин е съпруга на братовчедката на Тошев, Ц. Асенов, който е и областен координатор на предприемачи ГЕРБ. Областен щатен ПР на ГЕРБ е съпругата на кмета на Видин, И. Ценкова, а областен секретар на ГЕРБ Видин е бивша служителка във фирмата на кмета – Д. Димитрова, понастоящем и служител в Община Видин. Може да се продължи с разплитането на червата, но ще се върна към вече споменатите и внесените от нас сигнали.
Един от сигналите на БОЕЦ е във връзка с прословутата „Розова къща“ , известна като публичният дом на Дунав мост 2. И попитахме прокуратурата, вярно ли е, че тази „Розова къща“ е собственост на кмета на Видин? Вярно ли е, че в тази къща по време на предизборните кампании на ГЕРБ се настаняват хората от частният ДАНС на Цветанов? Вярно ли е, че ГЕРБ Видин са превеждали хиляди левове, или десетки хиляди, или стотици хиляди по сметките на фирмата на кмета на Видин, който е и общински ръководител на ГЕРБ, а жена му е областен ПР на ГЕРБ? Вярно ли е, че това са схеми за източване и крадене на партийната субсидия на ГЕРБ, която потъва в джобовете на нейните мафиотски босове и местни феодали? Внесохме и сигнал в прокуратурата за това, че най-големият магазин на пазара във Видин, който е общинска собственост е отдаден под наем на преференциална цена и при съмнителни условия на фирма, собственост на съпругата на кмета на Видин,в абсолютен конфликт на интереси? Отговор не получихме, но на петият ден след като внесохме сигнала кметската половинка освободи магазина.

Все е нещо. Внесохме сигнал и за това, как по време на изборите през 2013г. кмета на Видин и депутата Тошев внасят чанта пълна с пари в офиса на ГЕРБ във Видин, които те лично раздават на така наречените „отговорници“ и парите заминават по предназначение, безотчетно и без документи. Този сигнал бе подплатен със свидетелски показания, документи, списъци и т.н. И вместо тези да бъдат разследвани, единият стана депутат, а другият кмет от ГЕРБ.

Само ще спомена и сигнала на БОЕЦ за ремонта на булевард „ПАНОНИЯ“ от който Буда получи директно 2 800 000 лева през Тошев и Цветанов. Сигналите ни за водният цикъл , златните принтери и т.н. Класики в жанра на корупцията и крадлъка. Тук с пълна сила важи принципа – “ Всеки дърт крадлив комунист – кмет и депутат!“

В заключение ще кажа на Георги Пеев, адаш, вашите деляндобревчета са като пионерчета пред нашите цветановчета и будисчета.

Може да сме най-бедният регион в Европа, но пък управниците ни са най-крадливите в Европа. То май и затова сме най-бедни…
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Фейсбук