Как се преодолява Великата телена ограда? Достатъчна е само китайска стълба

Елена Йончева с нови разкрития за ОградаГейт. Доказа със снимка, че всеки може да влезе в България

Великата телена ограда е лесно преодолима. Не е нужно главорезите от „Ислямска държава“ и хилядите техни сънародници да имат уменията на Сергей Бубка, за да могат да прескочат оградата. Достатъчна е само една китайска стълбичка. Това доказа депутатката Елена Йончева. В „Здравей, България“ по Нова телевизия тя показа снимка, на която се вижда как няколко мургави момчета от ислямския свят се катерят на стълба, опряна до оградката.

Депутатката не разкри мястото, където са снимани, но каза, че тази фотография се разпространява сред мигрантите в чужбина. Всички знаели колко лесна за прескачане е прехвалената телена „стена“.

„Истината за тази ограда е, че не я минава само този, който не е решил да го стори. Оградата не е направена съгласно указанията, дадени на МВР и затова лесно се преминава“, заяви Йончева.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пък сподели, че е разочарован, защото никой не се сетил да му поиска оставката. Идеята оградата по границата да бъде обявена като част от стратегическата инфраструктура не била на Валери Симеонов, а негова.

Според него ОградаГейт е кампания за сплотяване на електората. На БСП им предстоял конгрес и затова другарите толкова се напъвали.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък призова от малкия екран управляващите, вместо да налагат цензура, да си кажат какво е състоянието на оградката, колко пари са прахосани за нея и дали наистина може да спре каналджиите, а така също и техните клиенти. Ако някой си мисли, че може да наложи цензура на филма на Елена Йончева, дълбоко се лъже, отсече Йотова.

Оказва се обаче, че в 21 век все още има политици, които с ченгеджийски номера се опитват да запушат устата на журналистите и на депутатите, които искат истината да излезе на бял свят.