Гешев за смях в Европа, БОЕЦ сезира Лаура Кьовеши и ЕК за фалшивите му „постижения“

 Клатим козината до дупка, коментираха от гражданско движение БОЕЦ. Те вече са сезирали Лаура Кьовеши и ЕК за фалшивите постижения на Иван Гешев

БОЕЦ внесе сигнал до европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, председателят на Европейската комисия и ресорните еврокомисари за установените фалшификации и манипулации на данните за дейността и професионалните резултати на Иван Гешев, сподели Георги Георгиев във Фейсбук.
Те бяха представени пред ВСС по време на неговата номинация и изслушване във връзка с процедурата по избор на Главен прокурор, добави той.
„На 23.01 в 10.00ч. БОЕЦ и непримиримите граждани излизаме пред ВСС в защита Свободата на словото и срещу репресиите спрямо журналисти, граждани и общественици и с искане за оставка на Борисов и мафиотското му правителство и незабавна оставка на Гешев!“, споели Георгиев.
„А след оставките – продължаваме битката. Преди дни разбрахме, че срещу телевизия Евроком и журналистите работещи в медията има внесен донос в прокуратурстурста. Мафията се опитва да смачка свободните и независими медии! Можем и трябва да ги защитим и да се преборим с дебелите“, добави той.