Гешев показва мускули, ще му стигнат ли силите за разбойническата приватизация?

Колкото и да е дълъг мандатът на главния прокурор Иван Гешев, едва ли ще му стигне да провери разбойническата приватизация, коментира икономистът Мика Зайкова

С решението да възложи на ДАНС извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства главният прокурор Иван Гешев показва мускули. Ще му стигнат ли обаче силите и времето да се справи с разбойническата приватизация или яловите му напъни са само за парлама?
Безспорно няма сред бедните българи човек, който да не желае ревизия на приватизацията от прехода, но не останаха наивници, които да вярват, че това ще стане наистина и че Гешев не се напъва, само за да се хареса на жадните за справедливост наши събратя.
В интервю за Нова телевизия икономистът Мика Зайкова каза, че колкото и да е дълъг мандатът на главния прокурор, той едва ли ще му стигне да провери разбойническата приватизация.
„В началото, когато се обявиха списъците за тези, които се приватизират, това бяха дружества с финансова стойност 92 млрд. лв. По времето на Костов се приватизира около 71% от това и той взе 5 млрд. лв.”, заяви в „Здравей, България“ Зайкова.
„След като има обществено усещане за нещо, което се е случило несправедливо, естествена е реакцията на наказателните органи. Те трябва да извършват проверки”, допълни финансовият експерт Емил Хърсев. Той сравни ситуацията с трагедията на Шекспир „Ромео и Жулиета“.
„Хубаво е Гешев да вкара някой министър-председател в затвора, например Иван Костов”, заяви Зайкова.
Ще е истинско чудо, ако желанието й се сбъдне, защото Гешев няма толкова сили. Всъщност, за да се случи това, трябва (не)зависимата прокуратура да получи нареждане отгоре. По-вероятно е да получи поръчка за арест на опозиционния лидер Корнелия Нинова, отколкото Командира да прекара остатъка от живота си зад решетките.