Шерифът Ваньо ще бори престъпността… ама наужким

Шерифът на нацията обеща драстичен спад на битовата престъпност до края на годината и България се превърна веднага в гангстерски рай, маскирани грабят банки и офиси

Карикатура: Фейсбук/Колажи и карикатури

Всеки ден ще има акции някъде в страната и в края на годината резултатът ще е много добър по отношение на спада на битовата престъпност. Това обеща пред медиите шерифът на републиката Ваньо Гешев. Вместо престъпниците да се разтреперят пред главният прокурор, който повече прилича на полицай, (не)познаващ законите, те станаха още по-дръзки и вече кретените от „зоопарка“ грабят безпроблемно и банки. Скоро момчетата, които се прочуха с животинските си прякори, може дори да ги срещнете маскирани докато пазарувате в кварталния магазин.
Вътрешният министър Младен Маринов пък коментира пред Нова телевизия обирите на банки и търговски обекти от последните дни.
Явно, след като управниците им спряха билетчетата, хазартните типове съвсем полудяха и сега, за да им спре играта, дебелите ченгета и шерифът на републиката ще трябва доста да се поизпотят, за да ги вкарат в правия път. Ще трябва да поработят с някоя врачка, защото иначе няма как добрите момчета да отгатнат къде гаднярите ще направят поредния си удар, а, за да пречупят гръбнака на престъпността (дори и да е само наужким), хората на Гешев и Маринов ще трябва да се снимат как щракат белезниците на някои от маскираните играчи.