Гришо е новият тенис крал в Лондон

Коронясаха го с купата на финалния турнир, след като победи в последния мач Гофен с 7:5, 4:6, 6:3

Григор Димитров е новият тенис крал в Лондон. За първи път абсолютен дебютант от 19 години насам печели финалния турнир, и то го направи по невероятен начин, печелейки всичките си мачове, за да стигне до трофея.

Българинът си заслужи над 2,5 млн. долара и 1500 точки за ранглистата, след като на финала отупа белгиецът Давид Гофен с 7:5, 4:6, 6:3 в драматичен двубой, продължил повече от два часа и половина.

„Иска ми се да мога да опиша емоциите. Това бяха невероятни две седмици за мен. Те са най-добрите, които съм имал досега. Благодаря на моя отбор, на мама и татко! Благодаря и на моята приятелка Никол (б.а. Шерцингер), която не бе в залата! Тя играе много важна роля. Страхотно бе да спечеля този трофей. Благодаря и на публиката! Подкрепяхте ме страхотно“, сподели Гришо, след като стана шампион.

Шест хиляди българи станаха свидетели на историческия миг, в който българин вдига купата на най-престижния турнир в меката на тениса. Милиони зрители гледаха от малкия екран двубоя от зала „О2 Арина“.