Гришо „нокаутира“ Гофен и е на финал

Белгиецът взе решение да не продължи двубоя, тъй като бе ударен с топката в лявото око след неприятен рикошет

Григор Димитров се класира за финала на турнира „ABN AMRO World Tennis Tournament“ в Ротердам. Българинът успя да спечели първия сет в мача си срещу Давид Гофен, но при резултат 6-3 0-1 белгиецът взе решение да не продължи двубоя, тъй като бе ударен с топката в лявото око след неприятен рикошет, съобщава сайтът на българския тенисист grigordimitrov-bg.com.

По този начин Димитров достигна до първия си АТР финал за сезона и общо 15-и в кариерата си, като също така записа и своята първа Топ 10 победа за 2018 г. Днешният успех му донесе чек на стойност 196,875 евро и 300 точки за световната ранглиста, с които ще увеличи аванса си пред Александър Зверев.

Полуфиналният сблъсък започна с няколко бързи гейма за сервиращите, но при 2-1 Григор постави под напрежение съперника си и достигна до първи шанс за пробив. Гофен го отрази, но малко по-късно последва още една възможност за Димитров, който този път не сгреши и пробивът стана факт.

При 4-2 белгиецът бе близо до това да се върне в резултата, но мощен ас на Григор неутрализира първия брейкпойнт, при втория Гофен сгреши и в крайна сметка българин запази предимството си. Стигна се до 5-3, когато Димитров сервираше за спечелването на сета и набързо поведе с 40-0, но се забърка в маратонски гейм, в който отрази цели четири шанса за рибрейк и все пак успя при общо шестия си сетпойнт.

На старта на втората част Гофен задържа безпроблемно откриващото си подаване, но при 1-0 не успя да оцели добре топката в опит за воле, а това доведе до неприятен рикошет, при който топката го удари в лявото око. Белгиецът напусна корта, за да бъде прегледан, а няколко минути по-късно главният съдия обяви, че мачът няма да бъде доигран.