Джип гази радиоактивните пясъци на Вромос

Собственикът му го паркирал на метри от морската вода заради храсталаците в залива Вромос край Черноморец. Автомобилът на нарушителят е с пловдивска регистрация

Джип, паркиран на три метра от морската вода на плаж Вромос, който неотдавна бе затворен заради повишено ниво на радиация в залива, предизвика водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Аделина Радева да възкликне в ефир, че да тънеш в пясъците те прави смотан, а не велик. Тя естествено коментира случката със затъналия джип в мокрия пясък на плаж Перла край Приморско, както и сигналите за луксозни возила и дори каравани на най-хубавия плаж в републиката – Болата.
Джипът, газил радиоактивните пясъци в залива Вромос, е с пловдивска регистрация, а собственикът му е адаш на певеца Георги Христов. Той бе изненадан от Цеца Алексова. Репортерката на Нова го нападна с камера и микрофон в момента, в който излизаше от водата. Богаташът от града под тепетата нямаше какво друго да направи, освен да сподели, че не гледа телевизия, защото е отпускар и не знае нищо за затъналия джип в мокрия пясък на Перла.
Министърът на туризма Николина Ангелкова пък призна публично, че можела да глобява само концесионери, но не и нарушители с джипове. С тях трябвало да се занимава полицията. Заливът Вромос обаче е неохраняема зона. Няма желаещи да го стопанисват, след като от Областната управа разтръбиха, че нивото на радиация е повишено. Плажът дори бе затворен. Остава въпросът защо им е на хора с луксозни коли да трупат тен точно там. Зевзеци се шегуват, че може да им израсте нещо.