Подпалената кола на проф. Минеков е закономерен етап в ескалацията на ниските страсти в българското общество

Ilian Vassilev

Подпалената кола на професор Минеков е закономерен етап в ескалацията на ниските страсти в българското общество, видим израз на ремутризацията и мултащината.
А медийния black out затъмнение е класика и апотеоз на свободата на българските медии. 111 място е направо олимпийска титла. Редакциите на водещите медии очакват указания от Централния комитет, не искат да пускат новината и да я отразяват, докато нямат „другата“ точка – версията на властта, на МВР и прокуратурата. Формално чакат „всички гледни точки“. И няма кой да им каже че новината се пуска, след това се надгражда.
Сега търсят отвличащ или размиващ анонс – скитник, криминален тип, съседната кола и прочие глупости. И за това мълчат. От страх. Ще пуснат всякакви мюре версии, включително че не той е бил цел, че „стават тези неща“ и виновни за криминални типове. И разбира се ще пуснат „припокриваща“ новина – някаква гръмка и бомбастична новина или битовизъм или как Сидеров нападнал Каракачанов.
Отдавна предупреждавам, че активирането на подземния свят за разправа с политически неудобни противници е любим способ. Не само през 90-те, но и през нулевите години.
Нищо чудно в Техните медии да спретнат и интрига, че той си е запалил автомобила, за да стартира предизборната си кампания – нещо в този смисъл прочетох. Професор Минеков искал да стане кмет и за това си подпалил колата за да се изкара жертва и да привлече протестен вот. Идиотите нямат свършване.
Забравете за миг възможните ексцентрични заглавия – и се запитайте докъде стигнахме с мълчанието си, с търпението си, със склонността да отложим протеста за утре.
Защото оставихме мутрите да овладеят и управляват живота ни, лъжата и наглостта да станат правило, а истината да бъде заметена в ъгъла под натиска на текущата ни пасивност маскирана като целесъобразност.
Паленето на коли не е крайната спирка. Предупреждавам че насилието тепърва ще ескалира. По руския модел, докато накрая получив своите Немцов-ци. Една е школата, едни са учениците.
Нашето с вас мълчание ги окуражава, защото „масата“ веднага ще прегърне официалната теза за някакви други, трети, незнайни кримиконтингенти, и че не е време да се ядосвате и протестирате защото вчера беше неудобно, днес е ваканция, утре ще има по-важни работи.
Утре предлагам да се съберем пред БНТ на Сан Стефано – пред плазата отсреща, 18 30 часа вкюлчително и заради това че медиите мълчат. Не зная за вас, правил съм и го преди – отивам без да ме организират. Просто приятели.

Фейсбук