Дните на „Борисов III” преброени, Бойко не може да си купи отсрочка със скъпите хвърчила

Докато позволяваме, господарите на Бойко Борисов ще правят въздуха ни невъзможен за дишане и водата – невъзможна за пиене, коментира политологът Пламен Пасков

Дните на кабинета „Борисов III” са преброени. Колонизаторите от САЩ са решили да сменят Бойко Борисов. Той си мисли, че като купи тези скъпи хвърчила, си е платил отсрочката, но греши. Това каза във видеоклип, публикуван във Фейсбук политологът Пламен Пасков.
„Корупцията я направиха тези, които дойдоха отвън да ни управляват, но направиха така, че всеки от тези местни главатари и марионетки в тази колониална територия да бъдат с достатъчно на брой убедителни уязвимости. Сега вероятно се готви смяната на Бойко Борисов. Прокурорът от САЩ Джесика Ким ще се занимава с това, което администрацията на Борисов е накисната. Тя идва, за да реши не проблема с корупцията, а за да смени една администрация с друга“, коментира Пасков.
„Има десант на американски прокурор в България, защото нашите марионетки са неспособни. Страната ни е под пряко външно, унизително, колониално управление. Има пряка заявка за смяна на Конституцията и за забрана на Турски (Балкански) поток“, добави той.
Според него да си демократ означава да си колониално зависим.
„Демокрацията е пряко, пълно, безусловно подчинение на всичко, което ти кажат от Америка. Корупция пък има само там, където американецът не си е топнал човката, за да смучи оттам. Корупцията в Америка не съществува, защото е легализирана и се нарича комисионерство, т.е. там има лобизъм и комисионни. Когато у нас някой взема някакви проценти и не ги отчита нагоре по веригата, за тях това е корупция, тъй като не е минало през техните канали“, обяснява Пасков.
„Колонизаторите ни унищожават и това е резултат от нашата глупост, страх, мижитурство. Когато ни изтърбушиха селското стопанство, ние ръкопляскахме. Когато ни приватизираха, накълцаха, унищожихме индустрията, се радвахме. Когато ни затвориха два реактора на АЕЦ „Козлодуй“, мълчахме. Когато нарязаха тръбите на напоителни системи, не се съпротивлявахме. Сега имаме наводнения, суша, изпразнени язовири. Когато поради некадърност, алчност и корупция ни пресушиха язовирите, пак бяхме безмълвни“, добавя той.
„Хората, които протестираха в края на декември за Закона за земята и за децата ни, бяха една шепа. Гневни граждани обаче влязоха в кабинета на областния управител на Варна, за да му искат отчет защо нищо не се прави за язовир Камчия и другите водоизточници, на които нивото е също толкова страшно, колкото Студена край Перник. В същото време във Фейсбук тече активна кампания да спасим коалите в Австралия“, заяви Пламен Пасков.
„Докато не излезем от тази яма на дерационализацията и да се самоорганизираме, за да си отвоюваме това, което е наше, си заслужаваме съдбата – ще се гаврят с нас, ще си бършат обувките с нас, ще ни плюят, ще ни унищожават, ще ни грабят и ще правят средата ни невъзможна за живеене, а храната – невъзможна за ядене. Докато позволяваме, ще правят и въздуха ни невъзможен за дишане. Ние сме милиони, но не искаме нещо по-добро от тези, които са избрани и назначени“, коментира той.