Тровят ни с боклуци, заразени с ебола

В България се горят опасни отпадъци, внесени от Нигерия. Някои от вносните боклуци дори са заразени с ебола, предупреди политологът Пламен Пасков

Снимка: EPA

В България се внасят боклуци от цял свят и дори от Нигерия, заразени с ебола, но хората си мълчат. Това каза във видеообръщението си към своите приятели във Фейсбук политологът Пламен Пасков.
Според писателят Добри Божилов пък ако в България е внесен дори 1 килограм боклук от зона с „ебола“, или дори граничеща с нея, това е откровен опит за геноцид и тероризъм над населението. Следва това престъпление да се разследва по тези членове, коментира авторът на „Задругата“.
Еболата се предава от диви животни и след това се разпространява светкавично сред хората. Първите симптоми на заболяването са висока температура, мускулна болка, главоболие и болки в гърлото, последвани от повръщане, диария, обрив, нарушена бъбречна и чернодробна функция, а в някои случаи и вътрешно и външно кървене.
Наскоро лидерът на БСП Корнелия Нинова разказа пред бТВ как бивш работник в ТЕЦ се е убол на спринцовка от боклука и месеци наред не можел да излезе от болницата.
„Дишаме рак. Пием отрова. Не министри, премиерът лично носи отговорност“, коментира тя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Боклуците на италианската мафия пристигат и с влакове в Бургас, комините ще дишат вместо нас (ВИДЕО)