Евродепутат разката здравният министър след трагедията в Микре

Какво прави там Кирил Ананиев като не е лекар, нито прокурор да разследва катастрофи, нито политик, за да си прави пиар на гърба на нещастните жертви?

Евродепутатът Николай Бареков разката здравният министър Кирил Ананиев след катастрофата край ловешкото село Микре, при която загинаха девет души.

„Какво, по дяволите, прави „здравният“ министър на мястото на трагедията? Той въобще не е лекар да дава съвети, нито е прокурор да разследва катастрофи, дори не е политик, за да си прави пиар на гърба на нещастните жертви, а обикновен администратор“, изригна евродеутатът във Фейсбук. „Полудяла, неадекватна и нелепа държава, за жалост, в която нищо и никой не си е на място! А това често обяснява трагедиите, които ни сполетяват“, добавя той.

Бареков коментира и свалянето на Главчев.

„Проблемът „Главчев“ е част от феномена за простия антураж около господин Борисов. Нищо лично, но през последните години рязко падна качеството на коалиционните партньори (подлоги), шефовете на ГЕРБ и министрите от управленията 1,2,3 на днешния ни премиер.

Всяка изминала година става все по-лошо… А Борисов можеше да направи като умните лидери и да се заобиколи с още по-умни хора около себе си“, изтъкна евродепутатът.

„Пресата на посредствеността и послушанието и липсата на демократично мислене – това е капанът, в който паднаха „Главчев“(нарицателно) и ГЕРБ вчера. Лошото е, че след „ерата Главчев“ ще става още по-лошо положението с интелекта на „водачите“ ни“, пророкува Бареков.