Емигрираме виртуално от контролираните медии

Ilian Vassilev

Добре е, че Space Х изстрелва сателити и в края на тази година ще предлага широколентов Интернет от Космоса. Имате алтернатива, в случай че държавите започнат да контролират Интернета. Както Владимир Путин. Защото и у нас се опитаха да изключат мобилния нет по време на протести.
Вече емигрираме от контролираните медии и към глобални алтернативи – Апъл ТВ, Нетфликс, HBO и т.н. съответно ще си насочим парите си навън и каналите контролирани от местните олигарси и политици ще загубят рекламодателите си. Тоест можем и емигрираме виртуално.
Нараства и делът на бизнесите у нас, които ползват България само като GPS координат.
За това, и все по-голяма част от хората се обездвижват социално, не намират за нужно да проявяват претенции към властта, да протестират и променят ситуацията – те са емигрирали в съзнанието си. Не вярват, че могат да променят нещо, че изобщо си струва. Те са най-големия ресурс на корупционна власт. Виртуалните емигранти.
Но аз си мисля, че колкото и да се изолираме от средата, имаме отговорност към базовия си лагер и не трябва да го отдаваме на тези, които не успяха през 90-те години да ни подчинят през рекет и лепенки за „застраховки“.
За това ще продължавам да правя Алтернативни Медии, защото нито Апъл, нито Нетфликс ще ми каже кой и как ви граби, кой ви лъже, и кой ви отнема свободата, защото водата е свобода, защото зависите от здравеопазването, от инфраструктурата, от енергия, от магазина до вас, от това как се чувстват близките ви, съседите.
Колкото и да се глобализираме, все ще си останем локални хора, за които базовия лагер е главната предпоставка за благоденствие и сигурност, за усещането за щастие и житейска реализация.

Фейсбук