Заменят старите бараки в Сънито с нови, хотелиери не ги щат в курорта

Всякакъв вид така наречени бараки или павилиончета нямат място в комплекса, каза Веселин Налбантов

Старите бараки в Слънчев бряг ще бъдат заменени с нови. Това измислиха от Министерството на туризма. Служителите на Николина Ангелкова, барабар с нея, се зарекоха да сложат край на уличната търговия в курорта. От това лято най-големият ни морски курорт ще е с променена визия.
На централната алея в Слънчев бряг, както и в останалата част на курорта, ще бъдат поставени нови павилиони, в които ще бъде преместена цялата търговска дейност, съобщава Нова телевизия.
Досега комплексът беше окупиран от стотици бараки, в които се продаваха стоки със съмнително качество.
Идеята на министерството е да бъдат поощрявани търговците, които предлагат български продукти и сувенири и това да вдигне качеството на туризма.
Част от бранша обаче настоява, вместо да бъдат подменяни, павилионите да бъдат изцяло премахнати.
Миналото лято започна сьс зрелищна акция по премахване на павилиони и продължи със събарянето на няколко заведения край плажа.
„Всякакъв вид така наречени бараки или павилиончета нямат място в комплекса”, коментира заместник- председателят на БХРА Веселин Налбантов.
Замяната на старите бараки в Сънито с нови няма да промени нищо. Новите павилиони, в които ще се продават пак същите гащи, ще скриват гледката към морето. Но какво им пука на туристите, които идват за да се напукат като прасета и да се позабавляват с леките момичета!?