Кошлуков трябва да бъде уволнен заради цензурата

Поведението му, откакто е програмен директор и водещ, показва политическа намеса и се диктатура от задкулисието, каза ПР-ът Петър Кърджилов

Емил Кошлуков трябва да бъде уволнен заради налагането на цензура над журналистите. Това каза ПР-ът Петър Кърджилов, който бе представен в еМисия България по biТelevision като д-р по публична комуникация и организатор на протеста
Първо Кошлуков критикува формата и съдържанието на предаването „Денят започва с култура“, а след това журналистите негодуваха срещу намеса в работата им. В крайна сметка се стигна до протест пред БНТ с искане на оставка на програмния директор на обществената телевизия Емил Кошлуков.
„Поведението му откакто е програмен директор и водещ показва политическа намеса и се диктатура от задкулисието. Кошлуков доказа с поведението си като водещ, че се държи арогантно и като последна истанция. Става въпрос за натиск да се промени дискусионният формат и да се показват лайфстайл теми“, заяви Кърджилов.
Писателят и журналист в обществената медия Стоил Рошкев пък заяви, че Кошлуков с право искал промяна във формата на предаването.
„Денят започва с култура“ има нужда от промяна. Едни и същи хора са превзели този ефир и го използват за търговска къща, правят скрита реклама. Едни и същи писатели, едни и издатели през седмица ходят и повтарят едно и също. То не е предаване за култура, а предаване за идеология. Това е секатата на Севда – едни хора, които си правеха каквото си искат, без да бъдат обезпокоявани, а сега нададоха вой“, каза Рошкев.
Да се говори, че „Денят започва с култура“ е смешно. Време е Кошлуков и смешниците му да се ходят!