Заради новите калинките „мама“ Цачева ще ни се види Айнщайн

Бивша депутатка предлага оградим част от територията ни с бодлива тел, за да затворим там виновниците за приватизацията

Заради новите калинки във властта „мама“ Цачева ще ни се види Айнщайн. До този извод стигна бившата депутатка Татяна Йончева.
Според нея Димитър Главчев е жертва на собствения си капацитет, а настоящата парламентарна шефка Цвета Караянчева не разбира от законодателство и затова предшественичката им Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн. Така лидерът на „Движение 21“ коментира в предаването „Тази събота“ по bTV рокадите на председателското място в Парламента.
Подалият оставка Главчев „е жертва на собствения си капацитет. Това е пример за всички „калинки“, сложени от ГЕРБ по всички възможни ведомства и институции – хора, които нямат качества за постовете и нямат подготовка, каза Дончева.
По думите той се е „престарал в чинопочитание на падишаха“, когато е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова, това е било без никакво основание и Главчев трябва изобщо да напусне парламента.
За новия председател Цвета Караянчева Дончева каза, че тя е „партиен секретар от Кърджали, няма какъв съвет да й даваш, тя не може да се надскочи“.
Лидерът на „Движение 21“ припомня, че Караянчева бе основната метчака на плювни от страна на ГЕРБ и сега, като председател на Парламента, не може да има друг авторитет
„Председателят на парламента трябва да бъде балансирана фигура, която разбира от законодателство – тя там е абсолютно боса, няма елементарна подготовка. Дори Фидоска, със странната си диплома по право, имаше някаква представа. Цецка Цачева ще ни се види Айнщайн“, добавя Татяна Дончева.
Помолена да коментира напускането на „Воля“ до оставката на депутата от БСП Иво Христов заради изказването му за 80-те процента дебилни, Дончева каза, че Марешки е един пример, за който народът казва: „Видяла жабата, че подковават коня и вирнала крак“. „Това, което иска да направи, е само услуга на падишаха и някаква форма на подмазване, която е грозна. Той е еднодневка в българската политика и трябва да знаете, че когато човек няма качества за политиката, той може да попадне, благодарение на избор там, но да се справи със ситуации – никога, коментира бившата депутатка. Според нея Марешки просто трябва да си проживее живота в Парламента и да рекапитулира.
„Не се заблуждавайте с виновниците за приватизацията – те са толкова много, че няма да ни стигнат затворите, няма да ни стигнат хотелите и ще трябва да оградим част от територията с бодлива тел, за да ги затворим там. Виновните са много милиони хора, най-вече е виновно нашето мълчание, овчедушие и дебилизъм или тъпота. Прост човек, но с инстинкт за самосъхранение няма да допусне това, което допуснахме ние“, добавя Дончева.