Пострадалите в Ливада плачат от радост заради спасител от Бургас

Не може ние да си позволим след около месец да празнуваме Коледа със семействата си на топло вкъщи, а тези хора да бъдат в тинята, казва Пламен

Преди плачех от черна мъка, а сега – от радост, споделя Деньо Златев. Мъжът, чийто дом бе пометен от калната вълна, сподели пред камерата на бТВ, че един човек с голямо сърце от Бургас му е вдъхнал надежда. Нарича го спасителят, защото спасява хората от мъката.
„Всеки ден е тук това момче. Помага ни си с всичко, от което имаме нужда“, добавя бай Деньо.
Стана обединение на хората с големи сърца в България, обяснява спасителят Пламен Карашев.
Той има автосервиз в Бургас, но временно е оставил бизнеса си повече от 20 дни и организира дарителски кампании и доброволци от цялата страна.
„Той прегръща всички, дава им, обещава им нещо и помага. На мен ми обеща пералня и ми донесе след 4-5 дена нова”, каза Мариана Златева.
„Тъй като другият месец е най-светлият християнски празник, не може ние да си позволим да празнуваме със семействата си на топло вкъщи, а тези хора да бъдат в тинята и да няма къде да легнат, те няма къде да си сложат дори чинията с храна”, споделя Пламен.
„Положението е отчайващо. Не знаеш какво да направиш, а спасителят от Бургас идва с усмивка, помага, прегръща ни и казва „Спокойно, всичко ще се нареди“. Уникален човек е“, добавя Живко Казаков.