Защо Бойко заговори за аборигени

Европа слага край на двойния стандарт при храните, след като премиерът възкликна, че било обидно да ни правят на аборигени. Такива всъщност гласоподавателите. Платените

Не вярвам някой да не подпише тази декларация и да има държава, която да не ни подкрепи. Страшно обидно звучи. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който участва в международния форум на високо равнище, посветен на двойния стандарт при храните в ЕС, съобщава БГНЕС.

Премиерът припомни, че сме се отнасяли с голямо уважение, помагали сме си за навлизането им в България, за свободния пазар. „Не ви ли се струва безобразно? Кой умник в Европа изследва едно бебе за вкуса му и че обича палмово масло?

Постави 100 млн. души да се чувстват като аборигени. Сигурно вече аборигените се чувстват доста по-добре. Едно време в казармата пишеше: „Службата е тежка, но за сметка на това продължителна“. Сега можем да сложим – „Храните са вредни, но за сметка на това по-скъпи“, заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че преди години се отделяли по 1 млрд. лв. за здравеопазване, сега бюджетът е близо 5 млрд. лв. Въпреки това обаче нацията е болна и хората умират, защото консумират некачествена храна.

Бойко не говори за лошия материал, а за вредните храни. Но истината е, че по-вредни за нацията, пардон за „лошия“ материал, са вредните политици, а аборигените са гласоподавателите. Платените, които навярно им текат лигите докато си представят какви ментета ще си купят с продадения глас и съвест.

Добре, че Еуропата, както казваше един герой на щастливеца Алеко, ни пожали, но не защото Бойко се направи на загрижен пред господарите от Брюксел, а защото в същият този евроад има и други страни, чиито народи, за разлика от нашия се бунтуват срещу неправдите.