Защо на Никулден празнуват и лапачите

Светецът е закрилник и на рибари, и на банкери, но гърците наричат банката „трапеза“, може би защото лапането е голямо

Никулден е. Това е празник и на банкерите, и на рибарите. Защо празнуват и лапачите? На този въпрос отговаря бунтарят от Поморие Ради Чухлев.

„Празнуват най-богатите и най-бедните. Аз съм от Черноморски град. Че банкерите са най-богатите, но и най-ненаядените е факт! Не случайно гърците наричат банката „трАпеза“! Лапането е голямо, нали?!“, сподели във Фейсбук Чухлев.

„В България никой за нищо не се чувства виновен. А всеки, който участва във фарса „избори“, извършва престъпление! Тази престъпна власт не пада от небето! Вие я избирате!“, добавя бунтарят.

„Затова на следващите „избори“ ще разпространя навсякъде информация, че участието в изборите е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! И този, който прекрачи прага на изборната секция, ще бъде СНИМАН! Някой трябва да носи ОТГОВОРНОСТ пред бъдещите поколения на България“, пише Чухлев в социалната мрежа.

Концепцията му за ново безкласово общество и за свят, който да не се управлява от мутри, а от доказали себе си професионалисти, е залегнала в Манифеста за Нова Етика – Нов Свят. Публикувал го е в сайта си www.newethic.eu. Написал го е преди десетина години, но всеки ред е актуален и днес.