Защо новият шеф на СДС си въобразява, че може да реанимира трупа на СДС

Копринената буба, за която са изписани милиони страници научна, популярна и художествена литература, станала причина за Пътя на коприната, образува пашкул, от който се извличат около 1300 линейни метра копринено влакно. Това ми го каза много отдавна директорът на един институт по бубарството. И ме заведе в един цех, където изхранваха въпросната буба с черничеви листа. Трудно ми е да опиша тишината, която произвеждаха бубите, които методично унищожаваха дудовата шума и разпръскваха аромат на прясно окосена ливада.
Днес у нас бубарството отдавна го няма.. По-точно, беше планово унищожено от враговете на плановата икономика. Но тъй като традициите винаги оставят спомени и следи, бубарството се трансформира в политическа дейност. Политическите буби, пашкулирали се през последните години, отново се разшумяха и разпръскват отровни зловония, а влакното, което произвеждат е безполезно и много вредно.
Повод за тия разпилени бръмбарски размисли ми даде новината за завръщането на Бакърджиев във възраждащото се (уж) СДС. Какво може да произведе Бакърджиев, освен някаква лепкава, противна и непродуктивна паяжина?
Защо новият шеф на СДС си въобразява, че може да реанимира трупа на СДС след толкова години бездействие, съглашателство и политическа подлост спрямо симпатизантите на починалия?

 Любо Кольовски