Защо политиците ни не смеят да се погледнат в огледалото на сатирата

Борисов ми омръзна, не е част от народа, защото хората не излизат от работа като него, за да ходят на мачлета, каза карикатуристът Христо Комарницки

Политиците ни не смеят да се погледнат в огледалото на сатирата. Колкото по-комично и нелепо изглеждат те, толкова по-насериозно се взимат и губят чувството си за хумор. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ карикатуристът Христо Комарницки.

„Премиерът Борисов ми омръзна. Мисля, че се е амортизирал като образ“, добави той.

Той не е част от народа, защото хората не излизат от работа като него, за да ходят на мачлета, заяви карикатуристът.

Той призна, че вдъхновението го „напада“ в тъмното. Тогава идва, за да запалим тиквата, споделя той.

Човек, който има самочувствието на добър държавник, няма да прави глупави забележки на карикатуристите, заяви Комарницки.

Чавдар Николов пък изтъкна, че Борисов все протестирал, че ту е с коса, ту без, ту е дебел, ту е слаб. Сега вече не го прави, защото всичките му протести имаха обратен ефект, пояснява той.

След като водещият попита дали имало натиск, който да не е забелязал, за да спрат да рисуват, Комарницки изтъкна, че всички са го забелязали.

„Ние нямаме разпространение. Не можем да стигаме до хората, които биха искали да си купуват „Прас прес“. Продаваме го по железарски магазини и цветарници. В някои градове в провинцията вестникът изобщо не стига“, добавя карикатуристът.

Може би са спрели видимите реакции, но зад кулисите съпротивата продължава, каза още той.

Чавдар Николов пък призова българите да не вземат приспивателни, а колегата му ги посъветва да не се примиряват лесно с нещата, които ги дразнят, да са будни и да се борят срещу неуредиците и карикатурите във властта.