Иванчева беше цялата окована във вериги за 70 хил. евро, а гербераст-кмет на свобода в далавера за 2 млн. лв.

Дали Цацаров е одъртял, поомекнал или помъдрял не знам …

Знам само, че при случая с Иванчева и един подкуп от 70 хил.евра тя бе окована във вериги като танцуваща мечка, а сега преди избори кмет-гербераст за участие в далавера за около 2 млн. лева е на свобода с мярка подписка ?!

Иванчева беше граждански кмет, а Рейзи е кмет-гербераст и може би това е разликата …

„Шест фирми източиха община Созопол с 10 милиона лева, Рейзи ще влезе в затвора”. Това заявява пред Нова ТВ, Николай Николов – един от малоимотните собствениците на фирми, за които се предполага, че са участвали във въпросното източване на Община Созопол.

Към него насочва счетоводителката на посочената за куха фирма „Строй 2014”.

„Сезирах всички видове институции – съд, следствие, прокуратура, че е извършено голямо престъпление, за което молим за екстремно съдействие от всички институции”, твърди счетоводителката.

За схемата тя разбира, след като случайно засича двойно счетоводство на фирмата. Тя знаела, че фирмата няма дейност, няма активи, няма дори банкова сметка. Преди година и половина обаче счетоводителката вижда, че фирмата е наета от Община Созопол за ремонт на водопровод в село Индже Войвода.

Прокуратурата, но явно не местната установява, че кметът подписва договор с въпросната фирма за строителни дейности. В същия ден им превежда парите. И пак в същия ден парите са изтеглени в брой, на каса, от физическо лице, а не от представител на фирма.

Според прокуратурата всеки път титуляр на сметките бил конкретен човек, който няма общо с тези фирми от договорите. Един от получилите пари е бил Николай – безработен, неграмотен и малоимотен, но пък собственик на фирма – „Строй 2014”.

Според счетоводителката, през фирмата са минали повече от 500 000 лева. А от това собственикът на фирмата Николай Николов спечелил… 4 коня – подарък от хората, на които дал парите. Остава загадка дали е получил и суджук от онзи добричкия – запазена марка за Герб …

Свободен автор – Философът