Изпраха Гешев, но петната останаха! Вижте документите на ИВСС!

На 07.08.2019г.,  БОЕЦ внесохме сигнали до ИВСС (Вх. № 25132/07.08.19) , ВКП (Вх. № PRB201902557189I) и КПКОНПИ   (Вх.№ ЦУ01/С-660/07.08.2019г. ) срещу Иван Стоименов Гешев, заместник на главният прокурор и кандидат за главен прокурор!

Сигналите включваха данни, документи и медийни публикации  на сайтовете Фрогнюз и Биволъ за връзки на Иван Гешев с Марио Кръковски, който е съдружник на Александър Ваклин – главен свидетел по делото срещу Иванчева и Петрова.

На 06.07. БОЕЦ публикувахме документи – отговор от Апелативна специализирана прокуратура на наша Жалба, в който ТЕ констатират,ч е Гешев се познава от дълги години с Кръковски и са в приятелски отношения.

Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев по казуса „Гешев-Ваклин“. Предишният сигнал бе внесен от нас на 04.06 слд разкритията на Фрогнюз за връзките на жената до Гешев със съдружника на Ваклин и нейните имотни сделки. ИВСС отказа да образува проверка с аргумента, че съдружията и контактите на жената, с която съжителства Гешев не са съотносими към неговата професионална дейност. В своят отговор обаче прокуратурата ни уведоми, че ЛИЧНО ГЕШЕВ СЕ ПОЗНАВА ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ С МАРИО КРЪКОВСКИ (съдружник на Ваклин) И СА В ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ! 

РАЗБИРАТЕ ЛИ за какво става дума и какво ни казва прокуратурата? Това е повече от скандал, това е признание за ОПГ между Гешев, Ваклин и Кръковски за рекет и изпълнение на мокри поръчки срещу неудобни с цел реализиране на бизнес и строителни проекти! Гешев и ортака на Ваклин са се познавали и са приятели от дълги години!

Вече не говорим за някакви индиректни връзки на Гешев, чрез жена му с ортака на Ваклин! Прокуратурата ни казва в прав текст, че лично Гешев се е познавал с Марио Кръковски от дълги години и са в приятелски отношения! Същият Марио Кръковски е съдружник на Ваклин, включително към датата на ареста на Иванчева и Петрова. По това дело Ваклин не е само основен свидетел, а е заинтересована страна, като по неговите думи са засегнати бизнес интереси и строителни намерения на негови фирми! В същото време, шефа на Специализираната прокуратура, Иван Гешев – дългогодишен приятел на съдружник на Ваклин е главно действащо лице при ареста на кметиците, които спират строителните апетити и планове на Ваклин! Гешев беше там, Гешев даваше интервюта и говореше за светещи „коледни елхи“ !

Сега ИВСС отново прекратяват проверката срещу Гешев с два основни аргумента:

  1. БОЕЦ не предоставят нова информация и доказателсвта за противоправни действия на Гешев, както и за такива уронващи престижа на съдебната власт 
  2. Каквито и връзки и обвързаности да има Гешев с Ваклин и неговият съдружник, то това не е проблем, защото той няма отношение към делото „Иванчева-Петрова“. ИВСС казват: „магистратът (Иван Гешев) не извършва действия по разследването, не осъществява ръководство и надзор и не  решава делото по същество“

Две лъжи, с които се цели поредното изпиране на Гешев!

БОЕЦ прилагаме документите на прокуратурата с информацията за дългогодишното приятелство между Гешев и ортака на Ваклин! Прилагаме и разследването на Биволъ за финасирането от Ваклин на сградата, в която е апартамента закупен на скандално ниска цена от жената на Гешев.

https://bivol.bg/vaklin-geshev-hancheva.html?fbclid=IwAR2OFoVRk7touLJ9o8ylhKBVzDKK_hFqwW_6iEMIymDi0NZmqqsjIYbYegY

Това е нова информация, но по тези приложени от нас документи и разследвания  ИВСС не обелват НИТО ДУМА! Какво повече да им предоставим? Те се правят на глухи и слепи, а в това време Ваклин се среща с Цацаров и Гешев и реве, че му е оказван натиск, а репресиите срещу Биволъ и БОЕЦ ескалират!

Вторият аргумент на ИВСС за отказа им да образуват проверка срещу Гешев, а именно, че той не е имал никакво отношение към разследването и делото „Иванчева-Петрова“ е още по абсурден. Това е откровенна и нагла лъжа, която е лесно разобличима. 

„Иван Гешев беше най-активният говорител на прокуратурата в първите дни по делото срещу Десислав Иванчева и Биляна Петрова. Негови резолюции има по множество документи от разследването, включително и по молби от Иванчева. Гешев определя „ръчно“ кой да е вторият следовател по досъдебното производство, т.е. резолюцията, с която е определена следоветелката Миряна Иванова, е подписана лично от него.“ – „КАПИТАЛ“

ПРИЛАГАМЕ ДОКУМЕНТИ от делото „Иванчева-Петрова“ под които ясно личи подписа на Гешев по това дело! Има десетки такива документи, които доказват, че Гешев е активна страна, че той участва пряко в делото, че дори  в нарушение на вътрешните правила разпорежда еднолично кой да е втория следовател по досъдебното производство срещу двете кметици, които засягат бизнесинтересите на съдружника на неговият дългогодишен приятел! Това е класическа схема за прокурорски рекет, стигнал до крайност. Прокурор Гешев „удря“ кметиците, които пречат на бизнеса на съдружника на неговият приятел. По подобна схема преди няколко години Пеевски просто посочи няколко човека и прокуратурата ги обвини в  заговор за убийството му!

Остава най-важният въпрос, за превзетата съдебна система и липстата на спарведливост. Ясно е, че мафията е завладяла ИВСС и пази своите слуги и марионетки. Ясно е и че Гешев е кандидата на мафията за главен прокурор. 

Прилагаме отговора на ИВСС:

  БОЕЦ считаме, че Детелина Ханчева е само подставено лице, а истинският собственик на бизнеса, който тя представява и е свързан с Кръкоски и Ваклин е Иван Гешев! Очертва се една строително-прокурорска мафия действаща изключително брутално пред погледа на цялото общество! Точно това е идеалният кандидат на мафията за главен прокурор – корумпиран, безскрупулен, зависим. Става ясна и силата, скоято мафията е стиснала цялата съдебна система в лапите си! 

След последните разкрития на БОЕЦ и Биволъ очакваме ескалация на репресиите и ударите срещу нас, като може да се стигне и до арести и покушения за физическото ни унищожаване. Предстои да публикуваме и докумнети за „срамните“ споразумения на Гешев с ОПГ-та за данъчни измами и източване на ДДС! Мафията е способна и на убийства , за да запази престъпната си власт, а тя се крепи на всемогъщата прокуратура и главният прокурор, превърнат в главен бригадир на мафията, защитник на нейните интереси и инквизитор на свободните и непримиримите! 

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! 

БОЕЦ обявихме национален протетс-блокада пред съдебните палати в столицата и страната за 12.09. с искания за оттегляне на кандидатурата на Гешев и незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов! За няколко дни почти 10 000 граждани са заявили интерес и участие. Очакваме ударите срещу нас да ескалират, очакваме дори арести, а дебелите са способни и на убийства, за да запазят престъпната си власт. не могат да ни спрат, истината и гражданската солидарност и непримиримост са най-силното ни оръжие!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА