Как Милен стана Мария и измами 100 наивници

Фейсбук измамникът прибрал 40 000 лева със затрогваща история

38-годишният Милен Стойчев от Бургас се превъплати в Мария Василева. Мъжът си сменил пола, но само виртуално. Той си създал профил в сайт за запознанства. Сложил си снимка на млада, красива жена и започнал да ловува, а приказката с мераклиите, които му се лепели като мухи на мед, имала един и същ край. Флиртът продължавал във Фейсбук и завършвал с тъжна история, която карала жертвите сами да помагат с пари. Така хубавата Марийка, пардон Милен, натрупал сумата от 40 000 лева. Около 100 били лековерните българи, съобщава бТВ. 38-годишният бургазлия обаче изведнъж се сдоби с обвинение за крупна онлайн измама.

„Комуникацията продължавала във Фейсбук. Въпросната госпожица се оплаквала, че е изпаднала в бедстваща ситуация в Гърция, където е при майка си, която гледа възрастни хора, а тя е без пари. Отишла е за няколко дни, а се наложило да остане месеци, телефонът й бил на поправка, и т.н., т.е няма средства“, обясни шефът на ОДМВР Бургас Калоян Калоянов.

Фейсбук маниакът давал банковата сметка на баба си, която се казва по сходен начин – Марийка Василева. След получаването на парите (от 10 до 250 евро), Стойчев прекъсвал комуникацията. Схемата е действала поне до юни тази година.

Проучва се дали не са използвани и други сметки и така „заработеното“ от Стойчев да се окаже още повече. Той е подозиран и за други сюжети, измислени с цел печалба.

Досъдебното производство срещу измамника е образувано на 15 ноември. От дома му са иззети лаптоп, флашки, бележки от банкомат, карти с банковата сметка и др. Предстои назначаване на банково-счетоводна експертиза. Разпитани са и опарени от измамната схема.

Профилът на измислената „Мария Василева“ все още не е изтрит.