Бургаски рибар пребит от полицаи?

Ритаха ме заради жалба за рекет, която подадох срещу инспектора от ИАРА Трифон Димитров, сподели битият Иван Стоянов

Бургаски рибар обвини служители на МВР, че са го пребили в къмпинг „Градина“, където се гмуркал с брат си и техен приятел. Те пък го изкараха бракониер.

Ритаха ме заради жалба за рекет, която подадох срещу инспектора от ИАРА Трифон Димитров, сподели битият Иван Стоянов пред камерата на Нова телевизия.

Във вторник по обед тримата мъже се качили на водно колело и влезли в морето, когато, по думите им, към тях приближила група цивилни полицаи. Ченгетата им крещели да излязат от водата и да представят лични карти.

„В този момент, когато им казах, че отивам за личната карта, бях съборен, ритан и влачен. Успях да видя лицата. Трима от тях познавам – Илиян, Митко от Гранична полиция, синът на Трифон Димитров, който е инспектор от ИАРА и срещу когото аз лично съм пуснал жалби и сигнали до прокуратурата за рекет към мен. И още един човек, който се казва Илиян”, разказва потърпевшият.

От Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури са категорични, че насилие не е имало. Твърдят, че заедно с Гранична полиция се отзовали на сигнал за бракониери. Намерили 10 килограма бяла мида без документи и уреди за тралене.

Иван си е извадил медицинско и показва охлузвания по цялото тяло. Участвалите в акцията по неутрализирането на тримата бракониери обаче са категорични, че не те, а бракониерствалият Иван се държал агресивно и опитал да попречи на проверката. Пострадалият дори подписал акта си за нарушение без да оспорва.

Инспекторът от ИАРА Трифон Димитров пък каза пред камерата на Нова телевизия, че след като подканили Иван да си изкара медицинско, той заявил, че щял да хване някой циганин в Комлука да го „разкраси“ и тогава щял да отиде да се освидетелства, че е бит.