Катун в Созопол, гледката е ужасна

Над 30 роми са се настанили в местността „Мечките“ в Созопол, откъдето се открива прекрасна гледка към залива, а мястото край новия катун тъне в боклуци

Нов цигански катун се появи в Созопол край плажа. Над 30 роми са си окупирали полянска. Те са се самонастанили в местността „Мечките“, откъдето се открива прекрасна гледка към залива, съобщава Телевизия Bulgaria ON AIR. Местните хора се оплакват от неприятната миризма и дима от огньовете, които се палят вечер.
Сигналът до полицията е подала Мария Найденова, след като вече месец ромите живеят буквално до къщите, необезпокоявани от никого.
„Плащаме по 200 лева само за данък смет, а има хора, които не дават пари, а само цапат“, сподели Мария.
Тя често минава оттам с децата си, за да ходи на плаж.
„Вече ме е страх да минавам оттук. Има кучета и е мръсно“, добавя жената.
„Не се оплакваме от кражби, но цялата тази работа е неправомерна. Не може едни да плащаме данъци, а други да не правят нищо да си живеят и да си хвърлят боклуци“, коментира Мария Найденова.
От Община Созопол увериха, че са предприети мерки и катунът ще бъде премахнат. В началото на летния сезон роми от вътрешността на страната окупират Черноморието. Повечето от тях се препитават с кражби. От полицията в Бургас успокояват созополчани, че случаят не е такъв.